$31 εκατομμύρια έφερε στην Sony το The Interview

Η πολυσυζητημένη κωμωδία που… προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Αμερική και Β. Κορέα έφερε στη Sony $31 εκατομμύρια από την online διάθεση της.

the_interview_006

Αν και πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για τα streaming media και την διάθεση εμπορικών ταινιών διά αυτής της οδού, στην πράξη δεν πρόκειται για κάποια τεράστια επιτυχία όσον αφορά στον κόσμο του κινηματογράφου γενικότερα, αφού μάλλον το κόστος της ίδιας της ταινίας πρέπει να ήταν… μεγαλύτερο από αυτό το ποσό.

the_interview_002Και μπορεί επίσης να φαίνεται μεγάλη επιτυχία, και πάλι για τα streaming media, το ότι τα περισσότερα έσοδα προήλθαν από αυτά, με το The Interview να “κόβει” γύρω στα $5 σε έσοδα από την κινηματογραφική προβολή του, και τα $31 εκατομμύρια που αναφέραμε να “έρχονται” από τις διάφορες οδούς streaming (και κυρίως το YouTube), αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως δεν μιλάμε για τυπική, παγκόσμια κινηματογραφική προβολή, αλλά για περιορισμένη κυκλοφορία σε μετρημένες στα δάχτυλα αίθουσες στην Αμερική

Αν στα παραπάνω προσθέσεις την επίθεση hackers στη Sony εξαιτίας της ταινίας, την διάθεση online εσωτερικών εγγράφων της και προσωπικών στοιχείων των εργαζομένων της, την διαρροή “μυστικών” πληροφοριών για τα επερχόμενα projects της που μπορούν να “δώσουν πάτημα” στους ανταγωνιστές της, και υπολογίσεις το κόστος για το μπάλωμα όλων αυτών αλλά και των συστημάτων ασφαλείας των δικτύων της… μάλλον τα έσοδα που της έφερε, τελικά, το The Interview είναι… ψίχουλα!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.