Με $60.000 μπορείς να αγοράσεις το πρώτο phaser του Star Trek

Και με “το πρώτο phaser”, εντάξει, μιλάμε λίγο γενικά για ένα από τα πρώτα “props” που χρησιμοποιήθηκαν στην κλασική σειρά πριν από 47 ολόκληρα χρόνια.

star_trek_phaser_002

Star Trek - GornΜάλλον γνωρίζεις, αν είσαι Trekkie / Trekker ή, έστω, οπαδός της επιστημονικής φαντασίας που σέβεται τον εαυτό του, πως τα όπλα ενεργειακών ριπών στο σύμπαν του Star Trek, όπως τα γνωρίσαμε στην πρώτη, κλασική σειρά, και όπως παρέμειναν μέχρι τις τελευταίες – τελευταίες ταινίες του J.J. Abrams, ήταν σχεδόν τα ίδια: μαρκούτσια που μοιάζουν με… ανάποδα πιστόλια και που υποτίθεται πως “φτύνουν” ενέργεια που μπορεί να εξουδετερώσει ή και να εξαϋλώσει κάθε αντίπαλο. Ακούνε δε το όνομα phasers.

Προφανώς, δεν μιλάμε για υπαρκτά όπλα, δεν υπάρχει ακόμη τέτοια τεχνολογία, και έτσι και στην κλασσική σειρά χρησιμοποιούνταν props, “ομοιώματα” τους – μέχρι να εμφανιστεί το real thing.

Και μπορεί ακόμη να περιμένουμε το real thing, αλλά, τουλάχιστον, μέχρι να το πιάσουμε, μπορούμε να αποκτήσουμε ένα ακριβώς από αυτά τα props. Αρκεί να έχουμε να σκάσουμε… $60.000.

Ody's thoughts

Προσωπικά, δεν έχω. Εσένα, αν σου περισσεύουν από την τσέπη, μη χάσεις την ευκαιρία!

Βλέπεις, ένα από αυτά, από την αρχική σειρά, θα βγει σε δημοπρασία στην Propworx του Los Angeles, με τιμή που εκτιμάται πως θα κυμανθεί περίπου στα πλαίσια που είπαμε: εξήντα χιλιάδες δολαριάκια.

Μην το χάσεις. “Λεφτά υπάρχουν”!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.