Πιο ανοιχτό και με A.I. συμπαίκτη το Uncharted 4

Στο επόμενο τεύχος του Game Informer το Uncharted 4 φιγουράρει στο εξώφυλλο, και έτσι όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησαν να διαρρέουν και οι πρώτες πληροφορίες για τον τίτλο.

uncharted_006.jpg

Το Gematsu κατάφερε να… βουτήξει κάποιες πληροφορίες από το επόμενο τεύχος του Game Informer σχετικά με το πολυαναμενόμενο Uncharted 4 που, όλως περιέργως, δεν μας λένε κάτι που δεν περιμέναμε για αυτό. Έχει ενδιαφέρον, πάντως, το ότι επιβεβαιώνουν όσα ήδη γνωρίζαμε η υποψιαζόμασταν.

Στον επόμενο τίτλο της απίστευτα επιτυχημένης σειράς Uncharted, λοιπόν, θα δούμε τον πρωταγωνιστή της, Nathan Drake, να εγκαταλείπει την ήρεμη ζωή που ακολούθησε τα συμβάντα του τρίτου τίτλου, επιστρέφοντας και πάλι στο κυνήγι θησαυρού. Αφορμή, η επιστροφή του χαμένου μεγαλύτερου αδελφού του, που μέχρι τότε πίστευε πως ήταν νεκρός.

Ο Sam, γηραιότερος της… δυναστείας Drake, θα παρουσιάζεται ως ένα πιο ενήλικο αλλά και… εγωιστικό αντίστοιχο του “junior” Nathan, με παραπλήσιες δυνατότητες αλλά και… περισσότερη απροσεξία. Μάλλον αυτή είναι που θα τους βάλει και σε προβλήματα εξαρχής.

1322473665_ruins_of_uncharted_3_w1Μαζί θα ταξιδέψουν σε μια μυθική αποικία της Μαδαγασκάρης, την Libertalia, που ιδρύθηκε από πειρατές – έτσι εξηγείται και το σκηνικό που είδαμε στο πρώτο trailer του τίτλου.

Ναι, αυτό σημαίνει πως ο Sam θα βρίσκεται δίπλα στον Nathan κατά την εξέλιξη της περιπέτειάς τους, όπως ακριβώς η μικρή Ellie βρισκόταν δίπλα στον Joel, στον προηγούμενο τίτλο της Naughty Dog, το χιλιοβραβευμένο The Last of Us.

Στο ταξίδι τους θα περάσουν από αυτή την τοποθεσία του Ινδικού Ωκεανού συνεχίζοντας σε πόλεις και χιόνια (επίκαιρο!), προσπαθώντας να ξεπεράσουν δύο ανταγωνιστές κυνηγούς θησαυρών, τον Rafe και την Nadine.

Ο Drake θα έχει ακόμη περισσότερες δυνατότητες και εργαλεία ως βοήθεια στο ταξίδι του, ενώ τα περιβάλλοντα του τίτλου του δεν θα είναι τόσο γραμμικά όσο αυτά των προηγούμενων, επιτρέποντας μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων – και παρέχοντας ευκαιρίες να εκμεταλλευτείς καλύτερα τις νέες δυνατότητες του πρωταγωνιστή.

Θυμίζουμε πως ο τίτλος αναπτύσσεται από την Naughty Dog αποκλειστικά για το PlayStation 4, όπου αναμένεται να το δούμε μέχρι το τέλος του έτους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.