Ενεργοποιήθηκε για όλους η δυνατότητα streaming του Steam

Η υποστήριξη streaming – απάντηση στο Twitch που η Valve είχε προσθέσει στις beta εκδόσεις του Steam client “άνοιξε τις πύλες της” στα πλήθη.

steam_002.jpg

Τώρα, οποιοσδήποτε μπορεί να αρχίσει να “εκπέμπει” τα παιχνίδια που παίζει σε όλους τους άλλους… θαμώνες του Steam – ναι, και εσύ. Και αυτό διότι η υποστήριξη streaming, ή “broadcasting” όπως αναφέρεται από την ίδια τη Valve, ξέφυγε από τις beta εκδόσεις του Steam client και τώρα συναντάται και στις “κανονικές”.

Η όλη διαδικασία είναι απίστευτα απλή, αφού δεν χρειάζεται πρόσθετο λογισμικό, περίεργες ρυθμίσεις κ.λπ. Αρκεί, εκεί που παίζεις ένα παιχνίδι που ξεκίνησες από τον Steam client, να επιλέξεις οτι θέλεις να αρχίσεις να “εκπέμπεις”. Μπορείς να διαλέξεις αν η εκπομπή σου θα είναι προσβάσιμη μόνο από λίγους, αν θα χρειάζεται πρόσκληση για να την δει κανείς, αν θα είναι προσβάσιμη απ’ όλο τον κόσμο, ποιά θα είναι η ανάλυση του video (480p, 720p ή 1080p) καθώς και το πόσο bandwidth θα χρησιμοποιείται (από 750KB/s έως 3.500KB/s) και… Και, βασικά, αυτό είναι όλο!

Αν βρίσκεσαι στο άλλο άκρο, αυτό του θεατή, μπορείς να δεις όλα τα “broadcasted streams” από παιχνίδια, που “εκπέμπουν” άλλοι χρήστες, με μια επίσκεψη στο Community > Broadcast του Steam client. Εκεί θα συναντήσεις όλα τα streams που είναι δημόσια προσβάσιμα, και που, άρα, μπορείς να δεις ευθύς αμέσως, αλλά και όσα εκπέμπουν φίλοι σου – που, αν είναι περιορισμένα, μπορεί να χρειαστεί πρώτα να αιτηθείς πως θέλεις να τα δεις για να σου δώσουν το οκ.

Όπως και να έχει, και μόνο που μετατρέπει το streaming σε υπόθεση ενός κλικ, μοιάζει σχεδόν σίγουρο πως θα γνωρίσει μια κάποια άλφα επιτυχία από την πρώτη στιγμή – ήδη “έχει κόσμο να εκπέμπει”. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το Twitch ήταν μεν γνωστό, όχι όμως και… υπερδύναμη στον χώρο του ιντερνετικού video πριν εμφανιστεί το PlayStation 4, με το “share” πλήκτρο του, που έκανε το ίδιο πράγμα: επέτρεπε την άμεση “εκπομπή” βίντεο και ήχου από τα παιχνίδια που έπαιζε ο χρήστης στην κονσόλα στο δίκτυο του Twitch, δίχως να χρειάζεται εξειδικευμένος εξοπλισμός, δίχως να χρειάζονται περίπλοκες ρυθμίσεις, μόνο με έναν λογαριασμό στην υπηρεσία.

Και το Steam μετράει περισσότερα εκατομμύρια χρηστών από όσοι είναι (και ήταν όταν γιγαντώθηκε η επιτυχία του Twitch) οι κάτοχοι PlayStation 4.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.