Τί συμβαίνει με την Palm;

Η HP, όπως φαίνεται, θέλει να ξεφορτωθεί και τα τελευταία κατάλοιπα της άδοξης εξαγοράς της Palm, και του πολλά υποσχόμενου WebOS

webos_Palm_Pre_2.jpg

Αν δεχτούμε τις πληροφορίες που είδαν το φως τις τελευταίες μέρες, η HP έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία μεταβίβασης των δικαιωμάτων χρήσης του ονόματος και των λογοτύπων Palm στην Alcatel OneTouch. Αυτό μοιάζει σαν την ταφόπλακα των φιλόδοξων σχεδίων της να αναστήσει το όνομα Palm και να χρησιμοποιήσει το πολύ αξιόλογο WebOS ως mobile πλατφόρμα για smartphones, tablets, ακόμη και για τη βάση του interface των εκτυπωτικών της μηχανημάτων.
Αντί να προωθήσει το brand της Palm και να στηρίξει την ανάπτυξη του WebOS, από το 2010 μέχρι σήμερα, το όλο εγχείρημα ήταν άκρως απογοητευτικό: Το Palm Pre 2, που υποτίθεται ότι θα ήταν το iPhone killer, εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του με ανύπαρκτο marketing και ελλιπή διανομή, ειδικά στις ΗΠΑ. Και το WebOS, το είδαμε ουσιαστικά μονάχα στις τηλεοράσεις της… LG!
Είναι αμφίβολο αν η Alcatel OneTouch κάνει κάτι παραπάνω από τη χρήση του ονόματος Palm, καθώ δε φαίνεται ότι η συμφωνία με την HP επεκτείνεται στο WebOS και την ανάπτυξή του. Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι κλείνει βουβά ένας κύκλος ύπαρξης ενός ιστορικού ονόματος, το οποίο κάποτε μεσουρανούσε μέσω πρωτοποριακών, για την τότε εποχή, συσκευών – μιλάμε για τα τέλη του 20ου αιώνα, όταν ο όρος “smartphone” δεν υφίστατο καν και οι υπολογιστές τσέπης είχαν δική τους κατηγορία, που άκουγε στο όνομα PDA.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.