Θα καθυστερήσουν λόγω προβλημάτων με τους νέους Snapdragon τα “μεγάλα smartphones” του έτους;

Τελευταίες φήμες θέλουν τα σημαντικότερα μοντέλα στο χώρο των smartphones να καθυστερούν λόγω προβλημάτων στην παραγωγή του SoC Snapdragon που θα χρησιμοποιούν.
Αρκετοί έχουν αναφέρει πως οι τελευταίοι Snapdragon 810, που αναπτύσσει η Qualcomm και εκτιμάται πως θα δούμε εντός του έτους στα σημαντικότερα smartphones της αγοράς, έχουν συναντήσει σημαντικά προβλήματα κατά την παραγωγή τους. Το κλασικότερο από αυτά, και ιδιαίτερα οικείο στους “χαρντγουεράδες” της παρέας, αυτό της υπερθέρμανσης.

Τελευταία στο χωρό, η Korea Times, που αναφέρει ότι οι Snapdragon 810 δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη αυτά τα προβλήματα.

Η J.P. Morgan δίνει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόβλημα της υπερθέρμανσης, αναφέροντας πως μάλλον η αιτία είναι η νέα 64μπιτη αρχιτεκτονική τους, με τα τσιπάκια να υπερθερμαίνονται όταν υπερβαίνουν τα 1,2GHz με 1,4GHz.

Αν τα προβλήματα δεν αντιμετωπιστούν σύντομα, είναι αναπόφευκτο πως θα οδηγήσουν σε καθυστέρηση τις σημαντικότερες συσκευές που αναμένεται να δούμε εντός του έτους, είτε περιμένοντας πότε θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των νέων Snapdragon ώστε να μπορέσουν να τους ενσωματώσουν ανάμεσα στο υπόλοιπο hardware τους, είτε μέχρι να. βρουν εναλλακτική λύση.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.