Η Apple “την βγαίνει” στην GoPro

Ένα σύνολο πατεντών που κατοχύρωσε η Apple περιγράφουν μία τηλεχειριζόμενη αδιάβροχη sports camera, σχεδόν… καταστρέφοντας την GoPro.

GoPro Hero Prizmia app iPhone

Η GoPro μετατράπηκε σε δύναμη στο χώρο της φωτογραφίας εστιάζοντας έξυπνα στο χώρο των sports, παρουσιάζοντας μικρές, ανθεκτικές κάμερες, ιδανικές για χρήση είτε κάνεις κατάδυση, είτε πέφτεις με αλεξίπτωτο! Πρακτικά, ο ανταγωνισμός που είχε σε αυτόν τον χώρο ήταν απίστευτα μικρός, με τους περισσότερους επίδοξους εραστές τουθχρόνου να την μιμούνται, δίχως να καταφέρνουν να την ξεπεράσουν. Μέχρι τώρα.

Σε ένα σύνολο 34 πατεντών που κατοχύρωσε η Apple, περιγράφει, και μάλιστα αναφέροντας την με το όνομα της, τα μειονεκτήματα που έχουν οι προτάσεις της GoPro στον χώρο, και το πως μία δική της λύση θα υπερτερούσε.

Όπως αναφέρει και το Cult of Mac, με το που έγινε γνωστό το ότι η Apple “ψάχνεται” σε αυτό το χώρο, οι μετοχές της GoPro έπεσαν 15%. Η πρόταση της Apple περιγράφει μια φωτογραφική μηχανή που μπορείς να χειρίζεσαι δίχως να χρειάζεται να ακουμπάς το σώμα της ίδιας, όπως ακριβώς και με τις προτάσεις της GoPro δηλαδή. Που όπως και αρκετές από εκείνες, (μπορεί να) είναι και αυτή αδιάβροχη. (Μπορεί και όχι :-).

Πάντως, αξίζει να τονίσουμε πως μιλάμε για πατέντες, για σχέδια, και όχι για ένα υπαρκτό προϊόν. Με άλλα λόγια, ναι, καλά θα κάνει η GoPro να ανησυχεί, αφού για να υπάρχουν οι πατέντες, τίποτα δεν αποκλείει να δούμε στο πολύ κοντινό μέλλον να εμφανίζεται και το προϊόν που περιγράφουν. Για την ώρα, πάντως, παραμένει μία ιδέα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.