Εσύ θα έδινες 1200 ευρώ για ένα Walkman;

Τόσα κοστίζει το Sony Walkman NW-ZX2, σχεδιασμένο για λεφτάδες “audiophiles”…

Sony Walkman Starlord

O Starlord έχει αποδείξει (…) ότι μπορεί κανείς να διασχίζει το Γαλαξία με διαστρικά διαστημόπλοια και να μεταχειρίζεται Πετράδια Απείρου (ΤΜ), εμπιστευόμενος τη διασκέδασή του σε ένα low-fi walkman του 1979. H Sony έχει διαφορετική αντίληψη: ο Γήινος του 21ου αιώνα θα πρέπει, για τη μέγιστη δυνατή ακουστική απόλαυση, να διαθέτει το τελευταίας τεχνολογίας Sony Walkman NW-ZX2, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πανάκριβο media player, που κοστίζει 1200 ευρώ και κάτι ψιλά.

Sony Walkman NW-ZX2

Τί κάνει το Sony Walkman NW-ZX2 τόσο ακριβό; Το γεγονός ότι διαθέτει DAC και ενισχυτή ακουστικών και η δυνατότητα να αναπαράγει ήχο δειγματοληψίας 192KHz και ανάλυσης στα 24 bits. Φυσικά με ένα τυπικό ζευγάρια ακουστικών δεν είναι δυνατόν να απολάβετε τον ήχο στην πλήρη του διάσταση, κι έτσι η Sony προτείνει τα high-end ακουστικά MDR0Z7, που κοστίζουν επιπλέον 700 ευρώ!

Το πιο αινιγματικό είναι ότι το Sony Walkman NW-ZX2 τρέχει Android 4.2, ένα λειτουργικό δύο ετών, όχι και τόσο ταιριαστό για high-end φορητή συσκευή. Δε χρειάζεται πολλή νοημοσύνη για να καταλάβει κανείς το άτοπον του πράγματος και την μηδενική πρακτικότητα, αλλά και την προφανή εμπορική αστοχία του συγκεκριμένου gadget. Όσοι δώσουν περί τα 2.000 ευρώ για το συνδυασμό του Sony Walkman NW-ZX2 με τα προτεινόμενα ακουστικά, θα μπορούν να καυχώνται ότι διαθέτουν το φορητό media player με την υψηλότερη ακουστική πιστότητα στον πλανήτη Γη, για να ακούνε Σταβέντο ή/και Σταβίνσκι, στις αντίστοιχες συλλεκτικές εκδόσεις των συναυλιών τους σε 192KHz/24bit, φυσικά με τη βοήθεια των βιονικών τους ώτων.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.