Και ο Bill Gates προειδοποιεί για τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης

Όπως και τόσοι άλλοι πριν από αυτόν, ανάμεσα στους οποίους και οι Stephen Hawking και Elon Musk, και ο Bill Gates φοβάται τις επιπτώσεις μιας πραγματικής Τεχνητής Νοημοσύνης.

Bill_Gates_001

Σε ερώτηση που του τέθηκε κατά τη διάρκεια ενός “Ask Me Anything” στο Reddit, σχετικά με το “πόσο μεγάλο κίνδυνο θεωρεί πως θα αποτελέσει η ύπαρξη μηχανικής υπερευφυίας για την ύπαρξη μας”, ο Bill Gates απάντησε..:

Quote:

Πρώτα οι μηχανές θα κάνουν αρκετές από τις δουλειές μας και δεν θα είναι υπέρ-έξυπνες.

(…)

Το πρόβλημα εντοπίζεται μετά από λίγες δεκαετίες, (όταν το επίπεδο ευφυίας τους) θα είναι αρκετά υψηλό ώστε να αποτελεί λόγο ανησυχίας.

the-machine-2013-_51

Αν και δεν σχολίασε περισσότερο την όλη υπόθεση, πρόσθεσε πως…

Quote:

Συμφωνώ με τον Elon Musk και κάποιους άλλους σε αυτό το θέμα και δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να μην ανησυχούν κάποιοι άνθρωποι.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • Nikos

    Δικιο εχει πιστευω και θα πρεπει να ανησυχουν οι ανθρωποι. Για ποιον λογο να χρειαζεται καποιος μια τενχητη νοημοσυνη να κανει μια δουλεια οταν μπορει να την κανουν αλλοι ανθρωποι?

    Πιστευω πως ολη η διαδικασια δημιουργιας τεχνιτης νοημοσυνης ειναι ακυρη.Ουσιαστικα προσπαθουν να δημιουργησουν μια ευφυια τεχνιτη, η οποια ειναι βασισμενη στην ανθρωπινη. Για ποιον λογο να το κανεις αυτο, οταν αυτο που προσπαθεις να φτιαξεις και βασιζεται σε, υπαρχει ηδη σε τεραστια ποσοτητα(ανθρωποι)!!!

    Βρισκω τελειως ατοπη ολη αυτην την υποθεση.

  • spiros

    Προς το παρόν το μονο ατοπο είναι η ίδια η λέξη “τεχνική νοημοσύνη” : ένας απλός αλγόριθμος με άπειρες συνθήκες επιλογής στην βέλτιστη υλοποίηση και απόδοση. Δεν έχει καν “επινοηθεί” ο τρόπος που μια μηχανή θα παράγει μόνη της συνθήκες επιλογής, πόσο μάλλον να υλοποιηθεί αυτή η μηχανή.