Ήρθε το USB 3.1

Εκεί που νόμιζες ότι το ακριβοπληρωμένο σου mainboard τα έχει όλα, έρχεται η MSI να σου πετάξει το USB 3.1 κατάμουτρα!

USB 3.1

Στα πλαίσια της έκθεσης CES 2015, που γίνεται αυτές τις μέρες στο Las Vegas, η MSI παρουσίασε τη νέα φουρνιά των mainboards της, με εξέχον το MSI Z97A Gaming 6, αλλά και το X99A Gaming 9 ACK, τα οποία θα κυκλοφορήσουν μάλλον μέσα στο Φλεβάρη. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά τους είναι η συμπερίληψη του νέου τύπου διασύνδεσης USB 3.1 που φέρνει μαζί του μια νέα μορφή υποδοχής, την USB 3.1 Type-C.

usb3.1-3

Η συγκεκριμένη υποδοχή είναι πιο μικρή και, όπως και η Thunderbolt, επιτρέπει την εύκολη βυσμάτωση, όπως και να βάλετε το καλώδιο, κάτι ιδιαίτερα πρακτικό στην καθημερινή χρήση. Το USB 3.1 προσφέρει πεντακάθαρα και απτά πλεονεκτήματα στην ταχύτητα: σε σχέση με τη μέγιστη πρακτική ταχύτητα των 470MB/s του USB 3.0, το USB 3.1 μεταφέρει άνετα πάνω από 690MB δεδομένων ανά sec.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.