Δωρεάν Pro Tools από την Avid

Σύντομα θα μπορείς να αποδείξεις πως, ναι, και εσύ έχεις μουσικό ταλέντο, χάρη στη νέα δωρεάν έκδοση των Pro Tools της Avid.

Pro_Tools_First_Avid_001

Και ναι, μιλάμε για το γνωστό πανάκριβο πακέτο δημιουργίας μουσικής, που χρησιμοποιούν χιλιάδες μουσικοί στον πλανήτη, και που σε λίγους μήνες θα μπορεί να γίνει δικό σου για την τιμή των, όπως είπαμε, μηδέν ευρώ. Μηδέν. Όπως λέμε τσάμπα. Αλλά ναι, όπως θα έλεγαν οι φίλοι μας οι αμερικάνοι, υπάρχει “catch”: δεν θα είναι η κανονική έκδοση των Pro Tools που λιμπιζόσουν εδώ και καιρό. Nope.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα ακούει στο όνομα Pro Tools First και θα είναι κομματάκι περιορισμένη σε σχέση με την κανονική, μεγάλη έκδοση, που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες μουσικοί. Με άλλα λόγια, θα αποτελεί μία λαμπρή εισαγωγή στον χώρο της μουσικής, ένα πολύ καλό πρώτο βήμα για όποιον θέλει να πειραματιστεί με τα προγράμματα του είδους και να δει αν “του κάνουν” – αλλά και αν “το έχει”, μα… ως εκεί. Τα Pro Tools First θα είναι τόσο περιορισμένα ώστε να καταλήγουν και περιοριστικά για όποιον θα ήθελε να τα χρησιμοποιήσει σοβαρά για την δημιουργία εξίσου… “σοβαρών” συνθέσεων, με μέχρι τέσσερα track inputs και μέχρι τρία projects.

Τουλάχιστον, και αυτά θα επιτρέπουν την εξαγωγή των projects σου σε MP3s ή στα iTunes και Soundcloud. Για να μπορούν όλοι να θαυμάσουν πόσο μέγας τραγουδοποιός είσαι. Π’ανάθεμα σε. Φτού σου βρε. Που μας έγινες και ντιντζέης.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.