Αντίο Yahoo Directory – αντίο παλιά, καλή Yahoo.

Tags:

Η υπηρεσία με την οποία γνωρίσαμε αρχικά την Yahoo, το Yahoo Directory που εδώ και καιρό αποτελούσε μόνο μικρό κομμάτι της, έκλεισε επίσημα για πάντα.

Yahoo-logo_1.jpg

Για τους νέους που μάλλον δεν τα είχαν γνωρίσει ποτέ, και τους παλιούς πού… τα έχουν ξεχάσει, τα web directories – ένα από τα οποία ήταν, όπως προδίδει και το όνομα του, το Yahoo Directory – ήταν η πρώτη πραγματική προσπάθεια οργάνωσης του χάους από sites σε όλο το Internet.

Τα web directories δεν ήταν άλλο από λίστες με links προς sites, οργανωμένων ανά κατηγορία. Και “αυτό της Yahoo!” ήταν ένα από τα πληρέστερα, από τα καλύτερα web directories, που αποτελέσε και το λόγο που έγινε αρχικά γνωστή.

Το τέλος του παλιού, καλού (?) web

Με την πάροδο του χρόνου και την εμφάνιση των μηχανών αναζήτησης, ο χρήστης δεν χρειαζόταν πια να ανατρέξει σε web directories ή άλλου είδους “καταλόγους” για να βρει ένα site σε μία θεματική κατηγορία που πιθανόν να τον ενδιέφερε. Μπορούσε, πια, να ολοκληρώσει αναζητήσεις στα ίδια τα περιεχόμενα τους, ώστε να εντοπίσει σελίδες που πραγματικά περιείχαν αυτό που έψαχνε.

Φυσικά, αυτός είναι πια μέχρι σήμερα ο κυρίαρχος τρόπος εντοπισμού περιεχομένου στο Internet, μα και ο λόγος που τα web directories – όπως το Yahoo Directory, που η Yahoo συνέχιζε να διατηρεί ως ένα μικρό κομμάτι της – θεωρούνται απομεινάρια του παρελθόντος.

Το http://dir.yahoo.com αποτελεί, πια, παρελθόν, και αν δοκιμάσεις να το επισκεφτείς θα οδηγηθείς στην εταιρική σελίδα της Yahoo, στη διεύθυνση https://business.yahoo.com.

Ody's thoughts

Ουσιαστικά, πρόκειται για τον ανεπίσημο θάνατο της Yahoo που γνωρίσαμε αρχικά “οι παλιοί” και την αντικατάσταση της με τον… νέο, “ψυχρό” εαυτό της. Είναι, όμως, και η “ευθανασία” ενός site που για πολλούς από εμάς παρέμενε ταυτόσημο με τον όρο “Internet”.

Αντίο “παλιά καλή Yahoo”. Αντίο Yahoo Directory. Θα σε θυμόμαστε για πάντα, και… ας είχαμε χρόνια να σε επισκεφτούμε!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.