Να πώς θα ήταν το νέο Star Wars αν το είχε σκηνοθετήσει ο “μάστορας” (ΓΚΟΥΧΟΥ-γκούχ, ΑΧΕΜ λέμε) “πίσω” από “επικές ταινιάρες” όπως το Darjeeling Limited, Wes Anderson.

Ody's thoughts

Έχω αναφέρει πως τρέφω μια ολοκληρωτική απέχθεια για τις ηλίθιες ταινίες του Wes Anderson, που ταυτίζουν την “awkwardness” (υπάρχει ελληνική λέξη;!) με το χιούμορ και αυτο-χρίζονται ως “κωμωδίες” από χιπστεράκια χωρίς αίσθηση του χιούμορ; Όχι; Ορίστε, το είπα.

Το τελευταίο του με-το-πώς-το-έλεγαν-Hotel “βλεπόταν”, πείθοντας με να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία στο ελεεινό The Fantastic Mr. Fox, το ακόμα πιο απαράδεκτο προαναφερθέν Darjeeling Limited (στο οποίο επιβεβαίωσε τις απόψεις μου για βλακώδη επίπεδα σεναριακής ηλιθιότητας και το έτερον ήμισυ – δεν είμαι ο μόνος τρελός, γιούπι), ολοκληρώνοντας με το κοπανάω-το-κεφάλι-μου-στον-τοίχο The Life Aquatic with Steve Zissou.

Είδατε, όμως, επειδή μιλούσαμε στα σχόλια του post για το πρώτο trailer του νέου Star Wars, όντως πώς αλλάζει το ίδιο “υλικό” κάτω από τα ίδια “χέρια” όταν υπάρχει διαφορετική “οπτική”; Πώς η τοποθέτηση των πλάνων και η χρήση μουσικής και διαφορετικού μοντάζ οδηγεί σε εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.