40GBs το “patch” του Assassin’s Creed Unity στο Xbox One

Τελικά, το Assassin’s Creed Unity φαινόταν πως θα ήταν ο απόλυτος τίτλος της σειράς για τη Ubisoft, μα έχει μετατραπεί στην… κατάρα της – αφού νέο πρόβλημα, αυτή τη φορά στο ίδιο το patch, οδηγεί στην ανάγκη… patch του patch!

Assassins_Creed_Unity_glitches_003

Εντάξει, τώρα πια η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί ως γελοία όσον αφορά το Assassin’s Creed Unity της Ubisoft. Πάει, τα ξεπέρασε τα όρια του “απλώς τραγικού”. Μάλλον ήρθε η ώρα να το αποφασίσουν όσοι τον έχουν αγοράσει πως δεν πρόκειται στην πραγματικότητα να μπορέσουν να τον χαρούν ποτέ, αλλά και η ίδια η Ubisoft να σταματήσει να προσπαθεί, αφού η όλη κατάσταση φαίνεται πια να μην έχει πια το παραμικρό νόημα. Μα, καθόλου βρε αδερφέ.

Βλέπετε, ήταν γνωστό πως θα κυκλοφορούσε ένα καινούργιο patch για τον τίτλο, στην προσπάθειά της να διορθώσει τα αδιόρθωτα. Αν δεν έχουμε χάσει το μέτρημα μέχρι τώρα, είναι το τέταρτο.

Και αφού το ανέβαλε, με την… γελοία δικαιολογία πως “χρειαζόταν περισσότερη δουλειά από ότι είχε αρχικά γιατί έπρεπε να ανακαινίσει το Παρίσι” – ναι, έτσι ακριβώς, παράλληλα τονίζοντας το πώς “σέβεται την απαίτηση των gamers για τίτλους που να έχουν υποστεί αυστηρότερο έλεγχο ώστε να μην παρουσιάζουν προβλήματα”, τσουπ, να’το! Να’το patch “που καθυστέρησε για να το τελειοποιήσει”, που, όπως υποννοείται από όσα είχε πει, “πέρασε αυστηρότερο έλεγχο”. Να’το. Να’το λέμε! Δεν χαίρεσαι; Δεν θέλεις να το εγκαταστήσεις και τώρα; Όχι; Κάτι θα ξέρεις – και καλά κάνεις!

Και αυτό διότι, όπως αναφέρουν αρκετοί κάτοχοι του Xbox One, το patch “τρώει φρίκη” στη δική τους κονσόλα, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, και αντί να κατεβάζει μόνο τα αρχεία που χρειάζεται, τα οποία αθροίζονται σε περίπου 6,7GBs, ξεκίνα να κατεβάζει από την αρχή όλα τα δεδομένα του παιχνιδιού. Πάνω-κάτω, 40GBs. Τόσο καλά.

Assassins_Creed_Unity_glitches_004

Εδώ θα πρέπει να κάνουμε μια μικρή παρένθεση για να θυμίσουμε πως μπορεί σε όσους από εμάς έχουμε μία πραγματικά γρήγορη σύνδεση (δεν περίμενα ποτέ πως θα το έλεγα αυτό) να μην φαίνεται ως τόσο σημαντικό πρόβλημα αυτό. Μέσα σε μια δυο, άντε τρεις μέρες μπορούμε να το έχουμε κατεβάσει το πατσάκι, δίχως δεύτερη σκέψη.

Assassins Creed Bathrobe FemaleΕξακολουθούν, όμως, να υπάρχουν άτυχοι συμπολίτες μας, σε περιοχές που όχι απλά δεν υποστηρίζονται γρήγορες ταχύτητες DSL, μα ούτε καν συνδέσεις DSL γενικότερα (λέγε με “φερέσυχνο”)! Έτσι, αναγκάζονται να καταφεύγουν είτε σε συνδέσεις dial up (όσο ασύλληπτο και αν ακούγεται αυτό στον… σάϊμπερ 21ο αιώνα μας), είτε σε δορυφορικό Internet. Και σε αυτό παίζει ογκοχρέωση. Συνήθως στα 50GBs.

Αυτό σημαίνει πως κάποιος που ήδη αγόρασε το παιχνίδι, και έκανε τη θυσία να κατεβάσει τα προηγούμενα patches του για να μπορεί να το χαρεί όπως θα έπρεπε (αλλά, ακόμη, “δεν”), αν είναι από τους άτυχους που έχουν πρόσβαση μέσω κάποιας σύνδεσης με τέτοια ογκοχρέωση, τώρα θα πρέπει ή να… αναβάλλει για τον επόμενο μήνα το κατέβασμα του επόμενου patch, είτε να υπερβεί τον όγκο δεδομένων που του επιτρέπεται αυτόν τον μήνα για να μπορέσει να το κατεβάσει εδώ και τώρα.

Η Ubisoft, πάντως, λέει πως “το ψάχνει”, σε συνεργασία με την Microsoft, και προτείνει σε όσους έχουν το παιχνίδι, μέχρι να βρει λύση (και) για αυτό το πρόβλημα, να το απεγκαταστήσουν από την κονσόλα τους και να το εγκαταστήσουν εκ νέου – προφανώς ώστε το patch “να δει καθαρή εγκατάσταση” και να κατεβάσει μόνο τα αρχεία που πραγματικά χρειάζεται.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.