Μας άφησε ο Ralph Baer, δημιουργός της πρώτης παχνιδο-κονσόλας.

Σε ηλικία 92 ετών απεβίωσε το Σάββατο ο Ralph Baer, δημιουργός της Magnavox Odyssey, της πρώτης εμπορικά διαθέσιμης παιχνιδο-κονσόλας.

ralph_baer_003

Αν και δεν γνώρισε τεράστια επιτυχία σε σχέση με τα σημερινά μέτρα και σταθμά, η Magnavox Odyssey αποτέλεσε την απαρχή για το οικιακό gaming, το 1972, φέρνοντας σε περισσότερα από 130.000 νοικοκυριά τα πρώτα ηλεκτρονικά παιχνίδια για “μαζική κατανάλωση”.

ralph_baer_004

note

Ο αριθμός έρχεται από τους New York Times, που σημειώνουν πως μέσα σε τρία χρόνια από την κυκλοφορία της, μέχρι το 1975, είχε “σπρώξει” στους καταναλωτές 330.000 “κομμάτια”. Σήμερα τα νούμερα φαίνονται… αστεία, με τα PlayStation και Xbox να πουλάνε εκατομμύρια “κομμάτια” μέσα στο πρώτο έτος κυκλοφορίας του.

Ο Baer βραβέυτηκε τον Φεβρουάριο του 2006 με το “National Medal of Technology” από τον τότε Πρόεδρο της Αμερικής, George W. Bush, και θεωρείται από πολλούς ως “ο μπαμπάς των Video Games” για την συνολική συνεισφορά του στο χώρο του gaming.

Αντίο Ralph, και… ειλικρινά, ευχαριστούμε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.