Η Microsoft θα διαθέσει το επόμενο Tomb Raider

Είχε ανακοινωθεί πως το sequel στο πολύ επιτυχημένο πρόσφατο reboot της σειράς Tomb Raider από την Crystal Dynamics θα κυκλοφορήσει αρχικά αποκλειστικά στο Xbox One. Τώρα, μπορείτε να σβήσετε το “αρχικά”. Κρατήστε το “αποκλειστικά”.

rise_of_the_tomb_raider_006

Και αυτό διότι όπως επιβεβαιώθηκε το Microsoft θα αναλάβει ρόλο εκδότη για τον επερχόμενο τίτλο της Square Enix, Rise of the Tomb Raider. Ακριβώς όπως είχε αναλάβει “ρόλο εκδότη” για τα Halo της Bungie, τα Gears of War της EPIC Games κ.λπ.

Το “να είναι αποκλειστικός τίτλος του Xbox One στον αιώνα τον άπαντα”, με άλλα λόγια, είναι πια πιθανό… “μόνο” κατά 99,9%.

rise_of_the_tomb_raider_004Δεν θα σας μεταφέρουμε την επίσημη συζήτηση που έγινε για το θέμα στο Eurogamer με εκπρόσωπο της εταιρείας, ούτε το ότι είπαν, αφού δεν έχει και τόση σημασία – “ζηλεύαμε το Uncharted”, “θέλαμε και εμείς μια απάντηση σε αυτό” είναι το κεντρικό ζουμί της υπόθεσης.

Το “νόημα” είναι πως η Square Enix από ότι φαίνεται μεταφέρει πλήρως το ρόλο “εκδότη” για το Rise of the Tomb Raider στη Microsoft, παίζοντας το ρόλο “κουμανταδόρου του studio της”, Crystal Dynamics, κατά την ανάπτυξη του τίτλου (“για χάρη της Microsoft”), χωρίς να έχει ανακοινωθεί αν θα κυκλοφορήσει ποτέ όχι μόνο σε PlayStation 4 αλλά και σε PC.

Αν, λοιπόν, έπαιξες το πρόσφατο reboot στην δεν-είναι-Xbox-One πλατφόρμα σου και περίμενες πως και πως το sequel, Rise of the Tomb Raider, ατύχησες.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.