Έρχεται το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Fallout 3;

Μπορεί το Fallout 3 να ήταν μία μεγάλη επιτυχία για την Bethesda, αλλά δεν ήταν και το πραγματικό sequel στα Fallout 1 και 2 που θα βλέπαμε αν η Interplay δεν είχε χρεοκοπήσει. Και να που τώρα, χάρη στην InXile, μπορεί να το δούμε!

van_buren_fallout_005

Το κωδικό όνομα Van Buren μάλλον λέει πολλά στους οπαδούς της μετα-αποκαλυπτικής σειράς των Fallout, αφού έτσι ονομαζόταν εσωτερικά στην Interplay το τρίτο μέλος της τριλογίας που είχε ξεκινήσει να αναπτύσσεται λίγο πριν η εταιρεία κλείσει οριστικά τις πόρτες της.

Χρόνια αργότερα, η Bethesda πήρε τα δικαιώματα της σειράς και μας έδωσε το πολύ πετυχημένο Fallout 3, πού όμως αντικειμενικά ήταν πολύ διαφορετικό από τους τίτλους που είχαν προηγηθεί. Περισσότερο θα το χαρακτήριζες “πνευματικό απόγονο” παρά άμεσο sequel τους.

van_buren_fallout_002Τώρα, φήμες θέλουν την InXile να ετοιμάζει ένα πραγματικό sequel στα κλασσικά Fallout 1 & 2, που και αυτό θα έχει ισομετρική απεικόνιση, και αυτό θα είναι “πιο στρατηγικό”, και αυτό θα είναι λιγότερο “μαύρο” και κομματάκι πιο χιουμοριστικό, όπως εκείνα, σε σχέση με το Fallout 3 που, τελικά, είδαμε.

Όλα ξεκίνησαν με την InXile να ανακοινώνει πως ετοιμάζει ένα sequel σε ένα RPG, για το οποίο υπάρχει “παθιασμένη ζήτηση”. Αμέσως άρχισαν οι εικασίες σχετικά με το όποιο θα μπορούσε να είναι αυτό, αφού, για δες, σχεδόν όλα τα κλασσικά και αγαπημένα, αλλά και πραγματικά επιτυχημένο RPGs έχουν… αποκτήσει “ανανεωμένα sequels” στις μέρες μας – είναι η νέα τάση. Baldur’s Gate 1 & 2 έχουν δει remastered αναβαθμισμένες εκδόσεις, Icewind Dale το ίδιο, το Planescape: Torment επιστρέφει και αυτό μέσα από το Torment: Tiles of Numenera… Τι μένει;

Τα Ultima, που λίγο-πολύ έχουν αντικατασταθεί από τα σύγχρονα MMOs και μοιάζουν πια απαρχαιωμένα, δίχως να έχει νόημα μια επιστροφή τους, τα Might & Magic που έχουν προχωρήσει από το επίσης απαρχαιωμένο μοτίβο τους ώστε να συνδυάζουν και στρατηγική στην υβριδική συνταγή των Heroes of Might & Magic… Και έχουμε και τα Fallout.

van_buren_fallout_007Τα Fallout 1 & 2, που μοιάζουν απαρχαιωμένα μόνο όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι τους, με το ίδιο το σενάριο και τη δράση τους να συνεχίζουν να δείχνουν φρέσκα σε όποιον είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί τους τεχνικούς περιορισμούς της εποχής που κυκλοφόρησαν.

Αυτά, όμως, είναι μόνο υποψίες. Υπάρχει και κάποια πιο “απτή” ένδειξη για τις… θεωρίες.

Πριν λίγο καιρό, η Roxy Friday καταχώρησε trademarks για το κωδικό όνομα Van Buren, που ήδη είπαμε “τι σημαίνει”. Ως όνομα, δεν γνωρίζουμε μεν την Roxy Friday, μα ήταν “ο μεσάζοντας” και στην καταχώριση του ονόματος Torment: Tides of Numenera, που επίσης αναπτύσσει η InXile.

Ένα και ένα κάνουν δυο, και αφού η InXile “ετοιμάζει sequel σε ένα RPG για το οποίο παρακαλούσαμε μέχρι σήμερα να δούμε sequel” και ο “ανεπίσημος μεσάζοντας της” μόλις καταχώρησε ως trademark το κωδικό όνομα του Τότε-Fallout-3… Τι συμπέρασμα “βγαίνει”;

Αααακριβώς.

Βρε, λέτε;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.