Διαθέσιμη η τελική έκδοση του Android Studio

Η πρώτη επίσημη ολοκληρωμένη, out of beta έκδοση του Android Studio, της λύσης εύκολης δημιουργίας εφαρμογών για το Android από την ίδια την Google, σε περιμένει για να σε κάνει developer.

android_studio_002

Και ενώ στα πρώτα βήματα του ήταν κάπως περιορισμένο, τώρα το Android Studio είναι πληρέστερο, ακόμη ευκολότερο στην χρήση, ενώ συμπεριλαμβάνει και αρκετά παραδείγματα κώδικα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δικά σου projects.

Flappy_Bird_001.jpgΚώδικα που σου επιτρέπει, για παράδειγμα, να δημιουργήσεις το δικό σου media player ή την δική σου λύση άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως λέμε “instant messaging”, με ένα κλικ. Θεωρητικά. Διότι πρακτικά…

Πρακτικά, χρειάζονται περισσότερο από ένα κλίκς, και λίγο παραπάνω παίδεμα, καθώς και να έχεις όρεξη για να πειραματιστείς με το Android Studio. Είναι, όμως, δραματικά ευκολότερο από ότι αν ξεκινούσες από το μηδέν.

Μπορείς να το βρεις κάπου εδώ γύρω.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.