”Έξυπνο γυαλί” και από τη Sony

Η Sony παρουσίασε τη δική της απάντηση στο Google Glass, που είναι και, από πολλές απόψεις, πολύ καλύτερη από εκείνο.

Sony Smart Glass Module

Δεν γνωρίζουμε αν το display module που παρουσίασε η Sony έχει κάποιο όνομα, αλλά γνωρίζουμε ότι μπορεί να “κουμπώσει” σε σχεδόν οποιοδήποτε ζευγάρι γυαλιών, μετατρέποντας τα σε ένα εναλλακτικό – αλλά κομματάκι πιο “geeky” – αντίστοιχο του Google Glass.

Το display module της Sony είναι ένα αποσπώμενο γκαντζετίδι που μπορείς λοιπόν να “κουμπώσεις” στα γυαλιά που ήδη φοράς, στα γυαλιά ήλιου σου, στη… μάσκα που έχεις για βουτιές – λέμε τώρα. Πάντως, δεν είναι “κολλημένο σε ένα και μόνο σκελετό”, ενώ παρά το ότι “δείχνει πιο geeky”, είναι ταυτόχρονα και πιο “ντιζαϊνάτο”.

Θα μπορούσες και να το έβρισκες στα πλατώ του reboot του… Star Trek, ένα πράγμα!

Από άποψη δυνατοτήτων, πάνω – κάτω μιλάμε για το ίδιο πράγμα, έναν μικρό υπολογιστή χωμένο σε ένα “πακετάκι” όπου βρίσκονται και αισθητήρες κίνησης, αφής και μια κάμερα, από το οποίο προεξέχει ένα… “μαραφέτι” στην άκρη του οποίου βρίσκεται μία μικρή πρισματική οθόνη. Περίπου στο ύψος του φρυδιού.

Σε αυτήν μπορείς να βλέπεις πληροφορίες για διάφορα πράγματα που σε ενδιαφέρουν, που για να είμαστε ρεαλιστές ακόμη δεν υπάρχουν αφού duh! Μόλις αποκαλύφθηκε το μαρκούτσι, πότε να προλάβει εμφανιστεί software αυτό;!

Η Sony πάντως σκοπεύει να διαθέσει ένα SDK σε “συνεργαζόμενους οργανισμούς” μέσω του οποίου θα μπορέσουν να δημιουργήσουν λογισμικό για αυτό. Διότι, όπως και να το κάνουμε, χωρίς λογισμικό, το “έξυπνο” αυτό gadget θα παραμείνει, όπως και το εξίσου “έξυπνο” Google Glass, κατά βάση… μια “χαζή” κάμερα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.