Νέο browser ετοιμάζει η Microsoft για τα Windows 10

Σήμερα έχει βουίξει το Internet στις φήμες πως η Microsoft απομακρύνεται από τον Internet Explorer στα νέα Windows 10, ετοιμάζοντας έναν καινούργιο browser για αυτά.

internet_explorer

Αν και ο Internet Explorer δεν θα εξαφανιστεί από τα Windows 10, παραμένοντας η βασική πρόταση της Microsoft στο χώρο των browsers, η εταιρεία φαίνεται πως αναγνώρισε επιτέλους πως πολύς κόσμος… δεν θέλει να τον βλέπει. Έτσι, από ότι λέγεται, η επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows θα εμπεριέχει και μία εναλλακτική πρόταση σε αυτόν.

Internet Explorer LogoΟ νέος browser, που σύμφωνα με τις φήμες έχει μέχρι σήμερα το κωδικό όνομα Spartan, θα είναι… Σπαρτιάτης όνομα και πράγμα! Βασική προτεραιότητα της εταιρίας για αυτόν ήταν να τον κάνει όσο το δυνατόν πιο “ελαφρύ” γίνεται, για να παρουσιάζει τις υψηλότερες δυνατές επιδόσεις.

Αυτό δεν σημαίνει και πως άλλαξε και τα… σωθικά του, αφού θα συνεχίσει να βασίζεται στις ιντερνετικές τεχνολογίες που η εταιρεία χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα στον Internet Explorer της, την μηχανή JavaScript “Chakra” και την μηχανή απεικόνισης σελίδων και γραφικών “Trident”.

Άλλες φήμες πάντως, που φαντάζομαι και λίγο πιο… εξωγήινες, λένε πως ίσως με τρόπο να υποστηρίζει και τη χρήση επεκτάσεων του Google Chrome.

Ody's thoughts

Το πρώτο, το να ετοιμάζει μία νέα πρόταση δηλαδή η Microsoft στο χώρο των browsers, Δεν είναι καθόλου απίθανο. Το δεύτερο, το να δηλώνει συμβατή με τις επεκτάσεις του Chrome… not so much. Μάλλον αυτός που άκουσε πρώτος τις πληροφορίες θα έμαθε πως “θα υποστηρίζει επεκτάσεις όπως η πρόταση της Google” και θεώρησε πως μιλούσαν για τις ίδιες τις επεκτάσεις του Chrome.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.