Τέρμα οι ψηφιακές αγορές μέσω Google Wallet

Η Google ανακοίνωσε πως η, για να λέμε την αλήθεια, όχι και τόσο δημοφιλής υπηρεσία ψηφιακών συναλλαγών της, Google Wallet, στις αρχές του επόμενου έτους θα σταματήσει να επιτρέπει τις αγοραπωλησίες “ψηφιακών” προϊόντων.

Google_Wallet_-_003.jpg

Το παραπάνω σημαίνει πως αν για παράδειγμα πλήρωνες μέσω αυτού μία συνδρομή για ένα online περιοδικό, από τις 2 Μαρτίου 2015 και έπειτα δεν θα μπορείς να το κάνεις. Ούτε, π.χ., να πληρώσεις μέσω αυτού τα παιχνίδια που αγόρασες σε ένα από τα bundles που έχουμε δει περιστασιακά εδώ.

Θα μπορείς, όμως, να πληρώσεις για παράδειγμα για τη νέα μπαταρία που παρήγγειλες για την φωτογραφική σου μηχανή, αφού σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για ένα υλικό αγαθό – “που μπορείς να πιάσεις στα χέρια σου”.

Η αιτία που φαίνεται πως οδήγησε την Google στην απόφαση αυτού του περιορισμού του Google Wallet, είναι ο σκληρός ανταγωνισμός στο χώρο των online συναλλαγών, που μάλλον δεν της άφηνε και πολλά περιθώρια για κέρδη.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.