Γιατί δεν αναφέραμε εδώ την νέα έκδοση του Firefox για developers;

Η απάντηση είναι απλή, πεζή, ρεαλιστική και… αναμενόμενη σε όποιον με γνωρίζει.

Firefox_Developers_Edition

Διότι, φίλτατοι, ο “νέος browsers” που διέθεσε η Mozilla και καλά “ειδικά για developers”, που προώθησε η ίδια και έσπευσαν καταχαρούμενα να αναφέρουν πολλά sites πως είχε κυκλοφορήσει δεν είναι παρά ο παλιός, καλός, γνωστός και αγαπημένος Firefox, που ήδη χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι, με προεγκατεστημένα κάποια add-ons και λίγο αλλαγμένη πρόσοψη.

Αυτό, με άλλα λόγια, που έχω κατακρίνει πολλές φορές στο παρελθόν πως κάνουν πάρα πολλές διανομές του Linux, χρησιμοποιώντας ως βάση μία υπάρχουσα και δημοφιλέστερη από αυτές διανομή, στην οποία και απλά αλλάζουν… εικονίδια και wallpapers.

Ερώτηση κρίσεως: γιατί να κάνεις επανεγκατάσταση το λειτουργικό σου σύστημα για να αποκτήσεις τα δικά τους εικονίδια και wallpapers, και να μην τα κατεβάσεις από κάποιο site στο Internet για να τα εγκαταστήσεις στην δική σου διανομή;

Αντίστοιχη ερώτηση για την συγκεχυμένη περίπτωση, του Firefox Developer Edition: γιατί να μην προσθέσεις τρία – τέσσερα extensions στον Firefox για να του χαρίσεις την λειτουργικότητα αυτής της έκδοσης, χωρίς πολλά-πολλά; Γιατί “είναι καλύτερο” να κατεβάζεις καινούργιες, ξεχωριστές εκδόσεις, να τις εγκαθιστάς, να ξαναστήνεις το προφίλ σου από την αρχή, να ανακτάς backups των bookmarks, μπλα-μπλα-μπλα… Γιατί, ω, αγαπητή Mozilla;

Και, όχι, για την ώρα ο Firefox-Για-Developers δεν παρέχει τι-πο-τα παραπάνω από ό,τι “ο απλός” με τα Web Developer, Firebug και ένα-δυο άλλα add-ons.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.