Μας τελειώνει και το Jux

web
Tags: ,

Μια πολύ ελπιδοφόρα πλατφόρμα blogging, που ποτέ δεν “απογειώθηκε”…
Μετά από 5 χρόνια ανάπτυξης και αφού είχε βγει από την beta φάση, το περασμένο καλοκαίρι, η δωρεάν πλατφόρμα για blogging, Jux, μας αποχαιρετά, λόγω οικονομικών δυσχερειών. Στα τέλη Νοεμβρίου του 2014, οι servers της θα κλείσουν και οι ήδη εγγεγραμμένοι χρήστες καλούνται να σώσουν το περιεχόμενο που έχουν ανεβάσει, πριν κατεβούν, οριστικά, τα ρολά της υπηρεσίας.

Κρίμα, γιατί το Jux, ήταν ένα εκπληκτικά απλό και απλά… καταπληκτικό εργαλείο για άμεσο και εύκολο blogging για αρχάριους, χωρίς καμία απαίτηση τεχνικής κατάρτισης. Μπορούσες να φτιάξεις αυτομάτως ένα σωρό διαφορετικά είδη post και να τους προσδώσεις εντυπωσιακή εμφάνιση, “επαγγελματικού” επιπέδου. H αμεσότητα και η τρομερή ευκολία που μπορούσε να κάνει κανείς editing στα posts του “στο φτερό”, είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Σίγουρα αν το Jux έβρισκε χρηματοδότηση ή εξαγοραζόταν από μια εύπορη εταιρεία όπως τη Google, το Facebook ή κάποιο “fund”, μπορεί να είχε λαμπρή σταδιοδρομία. Και έιμαι σίγουρος ότι αν ενσωματωνόταν στις υπηρεσίες κάποιου “μεγάλου” παίκτη, θα μας ζάλιζαν τον έρωτα από το προωί μέχρι το βράδυ, με το πόσο γαμάτο και φανταστικοτρομερό εργαλειάκι είναι. Αλλά έτσι είναι δυστυχώς, σε αυτόν τον κόσμο: δεν αρκεί να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, αλλά να είσαι και δικτυωμένος, για να βρεις τις “πλάτες” που θα σε στηρίξουν…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.