Όχι από τον Bale για το ρόλο του Jobs, επόμενος υποψήφιος ο Fassbender

Με τον Christian Bale να έχει, τελικά, αλλάξει γνώμη και αρνηθεί να ερμηνεύσει το ρόλο του μέχρι πρόσφατα ηγέτη της Apple, σειρά παίρνει ο ήμουνα-ανδροειδές-στο-Prometheus Michael Fassbender.

michael_fassbender_008

Ο Mr. Batman άλλαξε γνώμη, τελικά, αποφασίζοντας πως μάλλον θα ήταν καλύτερα να ερμηνεύσει κάποιος άλλος τον ρόλο του Steve Jobs στην επερχόμενη ταινία σχετικά με τον μέχρι πρόσφατα ηγέτη της Apple, που θα έχει ως βάση ένα σενάριο του Aaron Sorkin (The Social Network). Και ποιος παίρνει σειρά;

Εντάξει, το είπαμε ήδη, και έτσι δεν υπάρχει λόγος να παίζουμε παιχνιδάκια: ο Michael Fassbender. Ο ίδιος που είδαμε ως το σέλω-τη-μαμά-μου και αγγίζω-ό,τι-βλέπω ανδροειδές στο Prometheus, ο ίδιος που είδαμε ως Magneto στα δυο τελευταία κινηματογραφικά X-Men. Ο ίδιος που, για να μην ξεχνιόμαστε, θα πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά της σειράς παιχνιδιών Assassin’s Creed. Αυτός.

michael_fassbender_005

Αν και… έκραξα πρόσφατα τον Mr. Bale και το ερμηνευτικό του εύρος, διερωτώμενος κατά πόσο θα ήταν ο κατάλληλος για αυτόν τον ρόλο, πρέπει να ομολογήσω πως, τουλάχιστον οπτικά, έμοιαζε περισσότερο με τον Steve Jobs. Το “να μοιάζεις” όμως, όπως είχα πει, δεν είναι αρκετό. Για να πείσεις για ένα ρόλο, το πρώτο και σημαντικότερο είναι η ερμηνευτική ικανότητα, και από αυτή την άποψη πιστεύω πως ο Fassbender είναι μία πολύ καλύτερη επιλογή.

Αρκεί να “σώσουν”, κάπως, με make-up ή εφέ, και την οπτική διαφορά, γιατί όσο και να λέμε πως δεν παίζει σημασία, η αλήθεια είναι πως τελικά παίζει. Αν έρθει ένας κινέζος κρατώντας μια ομπρέλα και σου πει με σπαστή φωνή “Luke, I am your father”, θα σε πείσει; Δεν θα σε πείσει.

michael_fassbender_007

Όπως και να έχει, ακόμα μιλάμε για φήμες, και τίποτα δεν έχει κατασταλάξει, ενώ ο ίδιος δεν έχει κάνει κάποια δήλωση σχετικά με αυτές.

Ody's thoughts

Κάτι μου λέει πως αν συνεχίσουν όλοι όσοι επιλέγονται να λένε πάλι και πάλι όχι, καθυστερώντας την εκκίνηση των πραγματικών γυρισμάτων της ταινίας, θα περάσει τόσος καιρός που, στο τέλος, δεν θα έχει καν νόημα να γυριστεί παρά μόνο για… ιστορικούς λόγους!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.