Καλλιτέχνης θα ζήσει τη ζωή κάποιου άλλου για ένα μήνα μέσω Oculus Rift

Σε ένα από τα πιο ηλίθια projects που έχουμε δει μέχρι σήμερα, ο “καλλιτέχνης” Mark Farid “θα ζήσει” μέσα από το Oculus Rift τη ζωή κάποιου άλλου για 28 ημέρες.

Artist Farid Living Another Mans Life Through Oculus Rift 002-1920x1068

Κάποιος, το ονοματάκι του οποίου δεν γνωρίζουμε, θα φοράει ένα ζευγάρι γυαλιών που θα καταγράφουν σε video οτιδήποτε βλέπει σε ακτίνα 180 μοιρών.

Στη συνέχεια, οι συνεργάτες του “καλλιτέχνη” Mark Farid θα παίρνουν και θα επεξεργάζονται το υλικό, θα προετοιμάζουν φαγητά ώστε να ταιριάζουν με ό,τι έφαγε ο φορών τα γυαλιά-κάμερες (ώστε να μην βλέπει ο Master Farid πως τρώει πατάτες μα στην πραγματικότητα μασάει μπιφτέκια), θα κοιμάται όταν κοιμάται και “ο άλλος”… Γενικά, θα προσπαθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο να ταυτίσει τη δική του ζωή με αυτή “του άλλου” που θα φοράει τα γυαλιά-κάμερες.

Τώρα, το “γιατί”, σύμφωνα με τον ίδιο, “για να δει κατά πόσο η ταυτότητα μας είναι πραγματικά αυτόνομη” ή αν είναι δυνατόν να “διαχυθεί” η ταυτότητα ενός άλλου στη δική μας και… εμ…

Artist Farid Living Another Mans Life Through Oculus Rift 003-1920x1073

Και βλακείες σαν αυτές, βασικά, που έχουν ως βάση θεωρίες που έχουν καταρριφθεί πάλι και πάλι στο παρελθόν, και που ξαναβλέπουμε να εμφανίζεται περιστασιακά όταν κάποιο “αρτιστίκ βλήτο” τις θυμάται με στόχο να κερδίσει 15 λεπτά δημοσιότητας.

Ορίστε, λοιπόν: ο κύριος Farid το κατάφερε. Ήδη έχουν γράψει αρκετοί για αυτόν, και τώρα γράψαμε και εμείς. Διότι Τέχνη. Η διαφορά είναι πως εμείς επισημαίνουμε το άτοπο της υπόθεσης, αναφέροντάς το εδώ περισσότερο για να σπάσουμε πλάκα με το πως η τεχνολογία πραγματικά φαίνεται εξωγήινη σε κάποιους άσχετους, σαν τον φίλτατο κ. Farid, που περιχαρής δήλωσε ανάμεσα σε άλλα πως “η προηγούμενη εμπειρία του με την virtual reality ήταν στην ταινία Gravity της Sandra Bullock”.

Ναι, το 3D έγινε Virtual Reality. Και εμάς η προηγούμενη εμπειρία μας με τον Ζούπερ Μάριο ήταν στην τραμπάλα της κοντινής παιδιγκήζ γαράζ.

“Τέχνη”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.