Επιτέλους, το Steam απέκτησε αυτό που όλοι ζητούσαν!

Εντάξει, σχεδόν όλοι. ΟΚ, μη βαράτε, τουλάχιστον εγώ και κανα-δυο άλλοι, αν και κάτι μου λέει πως μαζί μας βρίσκεσαι και εσύ. Για τι μιλάμε; Μα, για την προσθήκη τσάμπα παιχνιδιών στη library σου φυσικά!

Valve_Steam_003

Να εξηγηθούμε, για όσους δεν γνωρίζουν το πρόβλημα: το Steam δεν είναι μόνο ένα κατάστημα, αλλά και μια γενικότερη “πλατφόρμα” παιχνιδιών. Έτσι, σε αυτό δεν υπάρχουν μόνο τίτλοι προς πώληση, αλλά και κάποια δωρεάν παιχνίδια. Και πολλά από αυτά είναι καλά. Κάποια θα τα έλεγες και εξαιρετικά.

Στο Steam, λοιπόν, έχεις προφανώς μια “library”, μια “συλλογή” των παιχνιδιών που σου ανήκουν. Αγόρασες ένα παιχνίδι; Μπαίνει στη library σου. Παίζεις ένα τσάμπα παιχνίδι; Θα το βρεις στη library σου. Σταμάτησες να το παίζεις και το απεγκατέστησες, ή κάθισες σε έναν άλλο υπολογιστή σου – π.χ. στο laptop σου; Το τσάμπα παιχνίδι… εξαφανιζόλ από τη library σου.

Ναι, όσο ηλίθιο και αν φαίνεται, μέχρι σήμερα το Steam δεν σου επέτρεπε να προσθέσεις στη library σου ένα δωρεάν παιχνίδι παρά μόνο αν το εγκαθιστούσες. Το πρόβλημα με αυτό δεν είναι ορατό σε όποιον παίζει 5-10 παιχνίδια. Αν όμως έχεις μια συλλογή εκατοντάδων τίτλων, και θέλεις να βρίσκεται σε αυτήν και π.χ. το WarFrame, το Tower Wars, το Quake Live και τόσα άλλα καλά δωρεάν παιχνιδάκια… Δεν. Μόνο αν τα εγκαταστήσεις.

Steam Big Picture Mode

Μερικοί, λοιπόν, όπως και εγώ, θέλουμε να έχουμε ΟΛΟΥΣ τους τίτλους μας ορατούς σε μια λίστα. Διότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε να παίξουμε ανά πάσα στιγμή και αντί να κολλάμε με ένα, άντε δυο παιχνίδια, μπορεί να “πηδάμε” ανάμεσα σε εκατοντάδες τίτλους (ένας από τους λόγους που σπάνια τελειώνω παιχνίδι – βλέπω “λίγο απ’ το καθένα” πάλι και πάλι, εκτός αν “κολλήσω” με κάτι). Ε, με το Steam, δεν μπορούσαμε να έχουμε και τους τσάμπα τίτλους στη λίστα μας.

Είναι, βρε παιδί μου, το ίδιο με το να έχεις κατεβασμένους τίτλους που αγόρασες και freeware παιχνιδάκια στον ίδιο φάκελο. “PC Games”. Τα βλέπεις. “Ξέρεις τι έχεις”. Βλέπεις τα ονόματα τους. “Εκεί είναι”.

Τώρα, λοιπόν, το τελευταίο update του Steam – στη Beta έκδοση του – φαίνεται πως έφτιαξε ακριβώς αυτό το προβληματάκι. Για την ακρίβεια, αναφέρει:

Quote:

Fixed being able to add free games and free DLC to your library

…που υποθέτω πως είναι ακριβώς αυτό. Δεν ξέρω ακόμη, δεν το δοκίμασα, και δεν με βλέπω να απεγκαθιστώ το Alien Swarm αν πρώτα δεν το τελειώσω, οπότε αν δοκιμάσει κανείς να απεγκαταστήσει ένα free παιχνιδάκι που είχε στο Steam, ας μας ρίξει ένα ψίθυρο στα σχόλια αν εξαφανίστηκε από τη library του όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.