Εξομοίωση του GameBoy σε PC και τηλέφωνα με… επίσημη στάμπα Nintendo;!

Και όμως, η ίδια η Νιντέντο κατοχύρωσε πατέντα σχετικά με την δημιουργία εξομοιωτών για το game boy!

gameboy harware hack raspberry pi

Δηλαδή, εφαρμογών που θα μπορούν να τρέχουν σε εναλλακτικές από αυτό πλατφόρμες όπως τα smartphones και τα PC, επιτρέποντάς τους να παίζουν τα δικά του παιχνίδια.

Πριν, όμως, χαρείς πως αυτό σημαίνει ότι η Nintendo ετοιμάζεται να φέρει την τεράστια συλλογή παιχνιδιών της οικογένειας gameboy στον υπολογιστή ή το τηλέφωνο σου, καλύτερα να σταματήσεις να ονειρεύεσαι.

Μπορεί η εταιρία να μην βρίσκεται και στην καλύτερη οικονομική κατάσταση, το πιθανότερο, όμως, είναι πως αυτή η κίνηση δεν αποτελεί προάγγελο μιας προσπάθειας κυριαρχίας της σε όλες τις πλατφόρμες του πλανήτη, αλλά ένα πρώτο βήμα με στόχο την καταπολέμηση της ανεπίσημης εξομοίωσης σε αυτές τις πλατφόρμες μέσω της χρήσης εξομοιωτών που έχουν δημιουργήσει ανεξάρτητοι προγραμματιστές.

Nintendo_3DS.jpg

Που, στη δραματική πλειοψηφία των περιπτώσεων και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, χρησιμοποιούνται με πειρατικές εκδοχές των παιχνιδιών – αφού πόσοι έχουν, όντως, hardware για… αντιγραφή των cartridges των GameBoys σε αρχεία στον υπολογιστή τους;

note

Σημειώνουμε πως δεν πρόκειται για εντελώς νέα ιστορία, αφού η Nintendo διατηρεί πατέντες που, λίγο-πολύ, περιγράφουν το ίδιο πράγμα, από τον… εικοστό αιώνα (το 2003, αν ενθυμούμεθα ορθώς, να’ ούμε). Είχε ξανακουστεί κάτι, κάπως, κάπου, πριν τρία-τέσσερα χρονάκια και σχεδόν αμέσως το θέμα είχε θαφτεί. Τώρα, επιστρέφει στο προσκήνιο. Μπατ γουάϊ;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.