Ο πρώτος 3D printer στο… διάστημα!

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε διαβάσει σε κάποιο βιβλίο ή δει σε κάποια ταινία ή σειρά ένα τεράστιο διαστημόπλοιο να κατασκευάζεται απευθείας στο διάστημα, μακριά από την… ενοχλητική βαρύτητα της γης; Μόλις έγινε η αρχή!

Made In Space ISS 3D Printer

Και αυτό διότι τα παλικάρια του διαστημικού σταθμού ISS μόλις απέκτησαν τον πρώτο τους τρισδιάστατο εκτυπωτή, όπως λέμε 3D printer, που θα τους επιτρέψει να “τυπώνουν” πραγματικά αντικείμενα.

Ody's thoughts

Εντάξει, έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι να μπορούμε να “τυπώσουμε” ένα πραγματικά τεράστιο διαστημόπλοιο, αλλά, είπαμε, “η αρχή έγινε”!

Ο συγκεκριμένος εκτυπωτής κατασκευάστηκε από την Made in Space ειδικά για τις ανάγκες χρήσης του ISS, σε συνεργασία με το NASA Marshall Space Flight Center, και αποτελεί τμήμα μιας τεχνολογικής επίδειξης που έχει ως στόχο να δείξει ότι είναι δυνατή η απευθείας κατασκευή αντικειμένων απευθείας στο διαστημικό σταθμό, στο διάστημα, δίχως να απαιτείται να έχουν κατασκευαστεί πρώτα στην γη και να μεταφερθούν έτοιμα εκεί.

Ody's thoughts

Ακριβώς αυτό που λέμε, δηλαδή: “η αρχή έγινε”!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.