Μαύρο και κάταχνο το μέλλον του Google Glass;

Οι απαισιόδοξοι έχουν αρχίσει να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το Μαγικό Γυαλί της Google που ακούει απλά στο όνομα Glass.

tits-and-glass-app

Αν δεν το θυμάστε, είναι εκείνο το περίεργο γυαλί, που στην ουσία είναι μία μικρή οθόνη, κάπου στο ύψος του φρυδιού σου, ενσωματωμένη σε έναν σκελετό με ακουστικά και επιφάνεια αφής που σου επιτρέπει να χειρίζεσαι το όλο μαραφέτι. Και έχει και ενσωματωμένη κάμερα. Αυτό, ειδικά, έχει αποδειχθεί ο βασικός λόγος που το θέλουν οι περισσότεροι. Γιατί κατά τα άλλα… Άστα και βράσ’ τα.

Εδώ και τόσους μήνες σε κατάσταση beta, το Google Glass δεν έχει αποκτήσει ακόμη ούτε αρκετούς χρήστες, ούτε αρκετοί developers ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί μια πραγματική “πλατφόρμα”. Που, ως συνέπεια, θα μπορούσε να τραβήξει περισσότερους χρήστες, περισσότερους developers. Για την ώρα, απλά… κάθεται και περιμένει να δει τι του επιφυλάσσει το αβέβαιο αύριο.

Είχαν που είχαν αρχίσει οι αρνητιστές ανάμεσα μας να τα βάφουν μαύρα για το Glass, που δεν πουλούσε, ήταν ακριβό, ήταν άσχημο, ήταν geeky, ήταν μπλε-κόκκινο-πράσινο μα όχι και βιολετί ή εκρού με ανοιχτο-καστανές βούλες όπως το ήθελαν, έγινε και το τελικό κακό, εμφανίστηκε δημόσια ο “μπαμπάς” του project, Sergey Brin, και… έγινε το έλα να δεις. “Αν δεν το φοράει και ο ίδιος ο δημιουργός του, ποιο το νόημα, ποιος ο λόγος να το αποκτήσει ο οποιοσδήποτε, ποιος σκότωσε τον Ρότζερ Ράμπιτ”…

google_glass_005.jpg

Και αυτό που ξεχνούν οι περισσότεροι είναι πως μιλάμε για ένα gadget που ακόμη και αν μοιάζει με τα γυαλιά μυωπίας σου, ΔΕΝ είναι τα γυαλιά μυωπίας σου, ούτε κάτι που κατασκευάστηκε για να το έχεις μπροστά στα μούτρα σου 24/7. Είναι ένα gadget με συγκεκριμένες χρήσεις, στις οποίες μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί αρκετά καλό.

Ναι, ακόμη δεν έχει την υποστήριξη που θα έπρεπε, και προφανώς δεν έχει δει και αρκετά μεγάλο κοινό, κάτι λογικό αφού το κόστος του έπαιζε μέχρι σήμερα στα $1500.

Δεν λες, όμως, και άχρηστο ένα gadget που μπορεί να εξαφανίσει την ανάγκη να κοιτάς κάθε λίγο και λιγάκι την οθόνη του κινητού σου, παράλληλα παίζοντας το ρόλο μίας χειρότερης ποιότητας μεν, ευκολότερης στη χρήση δε GoPro.

google glass

Και αν κυκλοφορήσει με κόστος γύρω στα $300, στο οποίο είχε αφήσει παλαιότερα η Google να εννοηθεί πως στοχεύει, δεν το λες και ακριβό για ό,τι σου προσφέρει.

Άρα, προς τι όλες οι συζητήσεις για το ότι είναι ήδη ψόφιο, σαν τον παπαγάλο στο κλασσικό sketch των Monty Python;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.