Λιγότερες τηλεοράσεις και υπολογιστές, περισσότερο PlayStation και… έξυπνα ρολόγια από τη Sony.

Τα οικονομικά της εταιρείας συνεχίζουν να μην τα πηγαίνουν καλά, και έτσι αποφάσισε επιτέλους να επικεντρωθεί στο πιο προσοδοφόρο κομμάτι της αλλά και στο στοίχημα των wearables.

sony-project-morpheus-01Το PlayStation 4 αποδείχτηκε μια μεγάλη επιτυχία για τη Sony, μάλλον σε αντίθεση με τις τηλεοράσεις και τα smartphones της, για τα οποία μείωσε ήδη τις εκτιμήσεις της για πωλήσεις κατά 30%. Όχι και ευχάριστα μαντάτα.

Αφού το PlayStation 4 έχει ήδη πουλήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 13,5 1 εκατομμύρια κομμάτια, και δεν δείχνει να σταματά, η εταιρία αποφάσισε να δώσει περισσότερη έμφαση σε αυτό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει ελπίδα αυτό από μόνο του να οδηγήσει σε αύξηση εσόδων της τάξης του 1,6 τρισεκατομμυρίων γεν, αν καταφέρει να πλασάρει στους χρήστες μέσα από αυτό, πέρα από παιχνίδια, και ταινίες, σειρές και μουσική.

sony_santa_monica_005.jpg

Και μπορεί η Sony να “υποχωρεί” στο χώρο των smartphones, αλλά δεν παραδίδει τα όπλα όσον αφορά στα smartwatches, όπου από ότι ακούγεται ετοιμάζει ένα καινούργιο, πρωτότυπο μοντέλο, με ένα σημαντικό χαρατηριστικό που θα το διαφοροποιεί σε σχέση με όλες τις συσκευές του είδους που έχουμε δει μέχρι σήμερα: θα είναι όλο κατασκευασμένο από e-ink.

Όταν λέμε “όλο”, εννοούμε τόσο το βασικό “πρόσωπο” του όσο και το ίδιο το λουράκι του, ως μια ενιαία επιφάνεια από το “ηλεκτρονικό χαρτί” e-ink.

Sony_SmartWatch_-_003.jpg

Αυτό θα του επιτρέψει, για παράδειγμα, να παρουσιάζει γραφικά και πληροφορίες σε όλη την επιφάνεια του, αλλά από την άλλη θα πρέπει να θυμόμαστε πως η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει δύο μειονεκτήματα, λίγα χρώματα και πολύ αργό ρυθμό ανανέωσης. Όπου “αργός ρυθμός ανανέωσης” σημαίνει “αν δοκιμάσεις να δεις βίντεο σε αυτήν ή να παίξεις ένα παιχνίδι, θα βλέπεις ένα γενικότερο θόλωμα σε όλη την επιφάνεια της”.

e-ink_watch_001.jpg

Πάντως, ειδικά τα… θηλυκά και “οι μοδάτοι” της παρέας θα λατρέψουν τη δυνατότητα που θα χαρίζει κάτι τέτοιο, προσαρμογής της εμφάνισης όλης της επιφάνειας της συσκευής, ώστε για παράδειγμα όταν δεν την χρησιμοποιείς να μοιάζει περισσότερο με ένα καλαίσθητο βραχιόλι από ότι με ρολόι.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.