Και η Apple στο παιχνίδι της Virtual Reality

Well, στην πραγματικότητα όχι και τόσο, αλλά ξέρετε, τώρα, πως τα παραφουσκώνουν και μία απλή αγγελία μετατρέπεται σε πρωτοσέλιδη είδηση.

virtual_reality_-_003.jpg

Ε, ναι, λοιπόν, και η Apple ενδιαφέρεται, έστω και επιφανειακά, για τη Virtual Reality, που “φοριέται πολύ” τελευταία ως “το πιο hot new thing” στο χώρο της τεχνολογίας. Λογικό είναι, αφού από τη στιγμή που κάποιοι θα διαθέσουν στην αγορά ματογυάλια και κρανούμπες “για αυτή τη δουλειά”, αυτά, ως συσκευές, “κάπου θα πρέπει να συνδεθούν για να δουλέψουν”.

Samsung_Gear_VR_006Και αυτό διότι από τις τρεις βασικές λύσεις που παίζουν σε αυτό το χώρο, το Oculus Rift, το Project Morpheus της Sony και το Gear VR των Oculus – Samsung, κανένα δεν είναι πραγματικά αυτόνομο. Το πρώτο συνεχίζει μέχρι σήμερα να έχει ως βάση την πλατφόρμα των PCs, το δεύτερο το PlayStation αφού “μαμά Sony”, το τρίτο δεν είναι παρά μία κενή συσκευή στην οποία πρέπει να κουμπώσεις το τελευταίο Galaxy Note.

Η Apple, λοιπόν, σε μία αγγελία της, ζητά developer που να έχει εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού για Virtual Reality, και αφού την εντόπισε (την αγγελία) το Mashable, άρχισαν οι εικασίες πως “θέλει να ετοιμάσει και αυτή μια συσκευή του είδους”.

Ερώτηση κρίσεως: αφού αναζητά dev που θα έχει ως ευθύνη..:

Quote:

…την ανάπτυξη εφαρμογών υψηλών επιδόσεων που συνεργάζονται με συστήματα Virtual Reality για χρήση σε prototyping και δοκιμές με χρήστες…

…αποκλείεται απλά να ενδιαφέρεται για το πώς θα συνεργάζεται το OS-X με το Oculus Rift, όταν με το καλό κυκλοφορήσει, ώστε να μην φαίνονται οι Mac “εντελώς out” σε σχέση με τα PCs-με-Windows;

Norway_Army_Oculus_Rift003.jpgΔιότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Virtual Reality, ως τεχνολογία, δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθεί μόνο για παιχνίδια, αλλά πως θα βρει σημαντικές εφαρμογές και στο χώρο της γραφιστικής, της αρχιτεκτονικής, του animation. Χώρους στους οποίους, παραδοσιακά, κυριαρχούσαν οι Mac. Πως θα φαινόταν να υπάρχει ένα “new hot thing” στο χώρο και αυτοί να μην το υποστηρίζουν;

Και την κάνουμε αυτή την εκτίμηση διότι η αγγελία της Apple ζητά έναν developer. Μόνο. Δεν φαίνεται να ψάχνει και ειδικούς σε θέματα οπτικών, φακών, αισθητήρων κίνησης, ειδικότητες που θα ήταν απαραίτητες αν όντως κατασκεύαζε την δική της συσκευή.

Ody's thoughts

Τώρα, θα μου πεις, μπορεί να τους έχει ήδη αυτούς ως εργαζόμενους και να μην χρειάζεται περισσότερους. Και θα ανταπαντήσω “τσου”, αφού όταν λέμε “οπτικά” δεν αρκεί το “χώσε ένα γυαλί και τελείωσες”. Υπάρχει λόγος π.χ. που ένα ζεύγος “ελλήνων entrepreneurs” ειδικεύεται στο “να φτιάχνει ξύλινους σκελετούς γυαλιών με το χέρι”, ενώ η Zeiss στην “κατασκευή οπτικών laser” αλλά και “φακών που χρησιμοποιούνται σε διαστημόπλοια”.

Έκαστος στο είδος του κι’ ο Μπάμπης στους λεβιέδες

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.