Έρχεται πιο ανθεκτικό σε πτώσεις Gorilla Glass

Το Gorilla Glass είναι το σκληρό και ανθεκτικό γυαλί που καλύπτει την επιφάνεια των περισσότερων smartphones που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Η επόμενη, 4η έκδοση του δηλώνει πιο ανθεκτική στις… προσκρούσεις στο έδαφος.

corning-gorilla-glass.jpg

Οι επιστήμονες της Corning, της κατασκευάστριας του Gorilla Glass, αναγνώρισαν ως σημαντικότερο πρόβλημα στις τωρινές εκδοχές του το… πάτωμα. Ή, για την ακρίβεια, αναγνώρισαν πως το έδαφος, και οι πτώσεις των κινητών σε αυτό, αποτελούν τη συχνότερη αιτία εμφάνισης ανεπανόρθωτων ζημιών στις συσκευές. Και αποφάσισαν να… αντιμετωπίσουν το πρόβλημα – με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν στο παρελθόν τις… επιθέσεις από κλειδιά που έχουμε στην τσέπη μας ή και… κρητικά μαχαίρια: κάνοντας το “γυαλί” τους ακόμη ανθεκτικότερο.

Η επόμενη, 4η έκδοση του Gorilla Glass, λοιπόν, είναι σύμφωνα με την κατασκευάστρια της μέχρι και δύο φορές πιο ανθεκτική από το Gorilla Glass 3, και επιβίωσε από 80% απότομων πτώσεων στο έδαφος.

Και ναι, αφού αποτελεί την δημοφιλέστερη πρόταση του είδους για τους κατασκευαστές των σημερινών smartphones, αυτό σημαίνει πως οι συσκευές επόμενης γενιάς που θα έχουμε στο τσεπάκι μας θα “το φοράνε” με αποτέλεσμα να είναι και εκείνες αρκετά αθεκτικότερες στις όποιες προσκρούσεις στο πάτωμα.

Επόμενος στόχος, οι εκτοξεύσεις προς τοίχους. Λέμε τώρα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.