Και ο επίσημος τίτλος του νέου Star Wars είναι… The Force Awakens

ΤΑΡΑΤΑΤΑΑαααΑ! Έκπληξη! Όχι μόνο ο τίτλος είναι σχετικά καλός, όχι μόνο ταιριάζει με το υπόλοιπο στυλ των άλλων ταινιών, μα… είναι και ολίγον-τι spoiler!

star_wars_the_force_awakens_003

Και αυτό διότι δείχνει να επιβεβαιώνει τις φήμες που ήθελαν το σενάριο να έχει να κάνει με τον Luke Skywalker να είναι ο τελευταίος από την παλιά γενιά ιπποτών Jedi που, νομίζοντας πως είναι και ο μοναδικός και δις ιζ δη εντ και νταούνιασμα φάση, έχει αποκοπεί από τον κόσμο και έχει αυτοεξοριστεί. Τυγχάνει να φοβάται και για τις ολοένα και αυξανόμενες δυνάμεις του όσον αφορά στη χρήση της Δύναμης. Καθότι αποκομμένος, όμως, δεν έχει συνειδητοποιήσει πως η Δύναμη δεν είναι κάτι που αρχίζει και τελειώνει, μα κάτι που υπήρχε και θα υπάρχει στον αιώνα τον άπαντα.

Έτσι, ενώ αυτός… κλαίει την μοίρα του, λίγους πλανήτες πιο πέρα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται νέοι Jedis, δίχως να το έχουν καν συνειδητοποιήσει και οι ίδιοι. Η Δύναμη βρίσκεται μέσα σε πολλούς, και καλούς, και κακούς, και αναπόφευκτα κάποιοι θα προτιμήσουν την Φωτεινή και κάποιοι τη Σκοτεινή πλευρά της.

Unregistered---The-Gang-Bang-Theory---Star-Wars

Ένας από αυτούς καταφέρνει να εντοπίσει τον Han Solo και τον Chewbakka, και μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι για να βρουν και… μαζέψουν τον, υπερδύναμο πια, “τελευταίο των παλιών Jedis”, Luke Skywalker, τόσο για να βοηθήσει τον νουμπά της παρέας να μάθει να χειρίζεται τη Δύναμη που κυλά στις φλέβες του, όσο και, κυρίως, να βάλει το χεράκι του – ένα του έχει μείνει – στην αναζήτηση ενός χαμένου φωτόσπαθου, που έχει… μυστηριωδώς σημαντικό ρόλο στην ταινία.

Θυμίζουμε πως πάντα μιλάμε για φήμες, αλλά το “Force Awakening”, όπως επισημαίνει και το Topless Robot, όντως παραπέμπει στην εμφάνιση νέων ανθρώπων που “νιώθουν τη δύναμη να ξυπνά μέσα τους”, και ταιριάζει με το ότι το παλιό cast είναι πια… παπουδαριό και θα ήταν ιδανικό όχι σε ρόλο αξιο-σταρ αλλά μέντορα των νέων αξιο-σταρς. Όχι;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.