Δωρεάν Visual Studio από τη Microsoft – τώρα, ακόμη πληρέστερο

Η Microsoft αποκάλυψε μια νέα, πληρέστερη έκδοση της δωρεάν εκδοχής του Visual Studio – του δημοφιλούς πακέτου της για προγραμματιστές.

microsoft_visual_studio_004

Η σουίτα Visual Studio θεωρείται η πληρέστερη λύση του είδους της από μία σημαντική μερίδα προγραμματιστών, και μία από τις λίγες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες οποιοδήποτε project, σε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού και για οποιαδήποτε πλατφόρμα και αν αναπτύσσεται αυτό. Και, πρακτικά, τώρα μπορεί να γίνει δική σου με απολύτως μηδενικό κόστος.

Ναι, η Microsoft διέθετε μία δωρεάν έκδοση της μέχρι σήμερα, την Visual Studio Express Edition, η οποία όμως ήταν αρκετά περιορισμένη και απευθυνόταν περισσότερο σε φοιτητές και σε αρχάριους και… μοναχικούς προγραμματιστές. Η νέα εκδοχή, για την οποία μιλάμε εδώ, ακούει στο όνομα Visual Studio 2013 Community Edition, και έχει δύο σημαντικές διαφορές.

microsoft_visual_studio_003

Πρώτον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ερασιτεχνικά, και για εμπορικά projects, από ομάδες μέχρι και πέντε ατόμων, και δεύτερον, έχει πρόσβαση σε όλες τις επεκτάσεις που είναι ήδη διαθέσιμες για τις “μεγάλες” εκδόσεις του πακέτου. Που θα πει πως μπορεί να προσαρμοστεί ευκολότερα στις ανάγκες οποιουδήποτε project, να επεκταθεί και να μεταλλαχθεί ακριβώς στο εργαλείο που χρειάζεται ένας προγραμματιστής, όποιες και αν είναι οι ανάγκες του.

Φυσικά, η Microsoft δεν είναι τρελή, και τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως ξαφνικά το Visual Studio έπεσε σε εντελώς μηδενικό κόστος: δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως δεν είναι και λίγα τα projects που αναπτύσσονται από περισσότερους από πέντε προγραμματιστές, το αντίθετο μάλιστα, από τέτοιες… πολυπληθείς επιχειρήσεις βγάζει τα περισσότερα έσοδα της εδώ και τόσα χρόνια η εταιρεία. Και, ταυτόχρονα, το Visual Studio συνεργάζεται πια εξαιρετικά και με τις “cloud” λύσεις που παρέχει η… μαμά του, όπως το Sky Drive, οπότε η δωρεάν διάθεση του ίσως τραβήξει περισσότερους πελάτες (που θα πληρώνουν) προς αυτές.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.