Αρχές του 2015 θα δούμε νέα σημαντικά χαρακτηριστικά των Windows 10

Τελευταίες φήμες θέλουν σημαντικά νέα χαρακτηριστικά της επόμενης μεγάλης έκδοσης των Windows να αποκαλύπτονται για πρώτη φορά λίαν συντόμως, στους πρώτους μήνες του νέου έτους.

Windows 10

Και όταν μιλάμε για σημαντικά νέα χαρακτηριστικά δεν αναφερόμαστε απλά σε εξελίξεις όσων ήδη γνωρίζουμε, αλλά και σε εντελώς καινούργιες δυνατότητες που θα συναντήσουμε στην νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Ανάμεσα λοιπόν στα όσα λέγεται πως θα δούμε στην πρώτη Consumer Preview έκδοση των Windows 10 ξεχωρίζουν τα:

Halo 4 Cortana 001

Cortana

Η έξυπνη ψηφιακή βοηθός της Microsoft θα φτάσει και στο desktop μας, απαντώντας στις ερωτήσεις μας, εντοπίζοντας πληροφορίες που της ζητούμε φωνητικά και, γενικότερα, βοηθώντας μας στην καθημερινότητά μας.

Desktop Live Tiles

Τα… “έξυπνα τετραγωνάκια” που είδαμε από τη Microsoft αρχικά στα Windows Phone και μετά ως “νέα Start Screen” στα Windows 8 επιτέλους… ξεκολλάνε από αυτές τις περιορισμένες επιφάνειές τους και απλώνονται και στο desktop μας, με λογική όχι πολύ διαφορετική από τα gadgets που ήδη γνωρίζαμε από τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows.

Internet Explorer 12

Η επόμενη έκδοση του browser δεν θα αποτελεί μόνο εξέλιξη των προηγούμενων εκδόσεων, αλλά και την πρώτη με ένα νέο, (ακόμη πιο) απλοποιημένο και streamlined περιβάλλον, που (υποτίθεται) θα κάνει ακόμη πιο απλή τη χρήση της.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.