Μεγάλη πτώση τιμής για τη Radeon R9 295X2

Εθεάθη ακόμη και στα $770 στην Αμερική!

AMD Radeon R9 295x2

Το υπέροχο μεγαθήριο που ακούει στο όνομα AMD Radeon R9 295X2, κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες με κόστος γύρω στα 1.500 ευρώ και τώρα πλέον πωλείται γύρω στα 1.000. Στην Αμερική ήδη βλέπουμε εκπτώσεις που μειώνουν ακόμη περισσότερο το κόστος της ακόμη και μέχρι τα τα $770, κάτι που δείχνει ότι μάλλον έπονται κι άλλες εκπτώσεις. Ευχής έργον είναι να περάσουν αυτές οι εκπτώσεις, έστω και εκφρασμένες σε ευρώ, και στη δική μας αγορά, ή έστω στα ευρωπαϊκά online καταστήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Radeon R9 295X2 είναι μάλλον η καλύτερη περίπτωση για gaming στα 4Κ, αν δε θέλεις να καταφύγεις σε λύση Crossfire / SLI με δύο κάρτες. Αν και η ίδια είναι, εσωτερικά, dual GPU, εντούτοις καταλαμβάνει ένα slot και είναι πιο πρακτική λύση και φυσικά πολύ ακριβή. Πάντως, για την ελληνική αγορά, η πιο υσμφέρουσα λύση, αυτή τη στιγμή, είναι μάλλον μια διάταξη SLI σε κάρτες Nvidia GTX 970, με κόστος που κυμαίνεται γύρω στα 800 ευρώ.

discount-295x2-newegg

Galacticus's thoughts

Δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη πιο εντυπωσιακή πτώση τιμών εκ μέρους της AMD, αφού αναμένεται και η κυκλοφορία της νέας “φουρνιάς” καρτών, της σειράς R9 3xx. Για την ώρα, η πιο συμφέρουσα και οικονομική λύση είναι μάλλον οι κάρτες με R9 280, που κυμαίνονται γύρω στα 200 ευρώ, ενώ και οι πολύ δυνατές κάρτες με chip R9 290 “φλερτάρουν” κι αυτές με το ψυχολογικό όριο των 300 ευρώ.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.