Φορολογία στην… ανταλλαγή data στην Ουγγαρία;

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας βρήκε έναν πανέξυπνο τρόπο να… μπαλώσει το εκεί έλλειμμα. Πανέξυπνο λέμε!

hungary_004

Μετά από τις όποιες φορολογίες στους εκεί παρόχους επικοινωνίας ώστε να μπορούν να λειτουργούν ως πάροχοι επικοινωνίας, και στους εκεί χρήστες ώστε να μπορούν να είναι χρήστες, και αφού το όποιο οικονομικό έλλειμμα, άσχετα αν αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τους παρόχους επικοινωνίας ούτε με τους χρήστες, δεν έλεγε να μειωθεί, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας σκαρφίστηκε την εξής έξυπνη μέθοδο για να καταφέρει να αυξήσει τα έσοδά της και, κατ’ επέκταση, να βοηθήσει στο μπάλωμα του: την φορολογία των… data.

Σύμφωνα λοιπόν με τα εκεί νέα φορολογικά μέτρα, οι πάροχοι θα καλούνται να πληρώσουν 150 forints για κάθε GB δεδομένων που θα έχει μεταφερθεί μέσα από τις συνδέσεις τους, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου €0,50! Είναι σχεδόν δεδομένο πως το κόστος θα μετακυλήσει στους απλούς καταναλωτές, πράγμα που σημαίνει πως αν οι “απλοί χρήστες” κληθούν να… πλερώσουν τα πάντα, το κατέβασμα μιας διανομής Linux σε έκδοση DVD, όγκου περίπου 4 GBs, θα “τους έρθει” περίπου στα €2.

Ody's thoughts

”Δωρεάν λειτουργικό σύστημα” δεν ήθελες;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.