Επιτέλους, Netflix στο Linux!

Χαίρονται οι αμερικανοί χρήστες Linux πως, επιτέλους, απέκτησε και το δικό τους αγαπημένο λειτουργικό σύστημα υποστήριξη για την εκεί δημοφιλή υπηρεσία ψυχαγωγίας, Netflix. Και καλά.

Netflix_-_006.jpg

Πρόκειται για μία ακόμη γελοία περίπτωση “υποστήριξης” από πλευράς Linux, αφού δεν μιλάμε για μία εφαρμογή σχεδιασμένη ειδικά για αυτό το λειτουργικό σύστημα, αλλά για το ότι έχει πια πρόσβαση στην υπηρεσία και μπορεί να προβάλει τις ταινίες που αυτή διαθέτει μέσα από τον… Chrome browser.

Αυτό γίνεται εφικτό με τη χρήση της Network Security Services library, πράγμα που σημαίνει πως, για την ώρα, λειτουργεί μόνο μέσα από αυτόν τον browser και πουθενά αλλού.

Tux_Background

Με άλλα λόγια, και για να καταλαβαίνετε το αρνητικό της στάσης μας, είναι σαν να λέμε καταχαρούμενοι πως “το Linux απέκτησε υποστήριξη να δείχνει το unregistered”! Ή το YouTube! Ή οποιοδήποτε άλλο καταραμένο site στον πλανήτη! Τι χαρά!

Το “να αποκτάς πρόσβαση σε μία υπηρεσία” μέσα από την web εκδοχή της, και όχι μια εγγενή εφαρμογή σχεδιασμένη για το λειτουργικό σύστημα, τη συσκευή, την πλατφόρμα που χρησιμοποιείς, δεν σημαίνει πως “υποστηρίζεται επίσημα η πλατφόρμα που χρησιμοποιείς”, αλλά πως έχει και αυτή “πρόσβαση στο web”. Πω-πω, τι πρωτοτυπία, τι χαρά!

Ιν άδερ νιούζ, τι το θέλεις το πλεηστέησο; Τα PCs έχουν ήδη υποστήριξη του… PlayStation Network! Ναι, και των εφαρμογών του Android, του iOS και των Windows Phone! Τι, δεν μπορείς να μπεις στα site τους; Ε, σύμφωνα με τους λινουξάδες που χαίρονται με την συγκεκριμένη είδηση, “το ίδιο είναι”. Όχι;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.