Βιντεοκλήσεις χωρίς plugins και κωδικούς με το νέο Firefox Hello

Η Mozilla παρουσίασε μία νέα εναλλακτική του Skype και όλων των παραπλήσιων λύσεων επικοινωνίας μέσω βίντεο, που πέρα απ’ το ότι και αυτή έχει μηδενικό κόστος, είναι και απίστευτα ευκολότερη στη χρήση.

Firefox_Hello_004

Χρησιμοποιώντας ως βάση την υπάρχουσα τεχνολογία του WebRTC, το Firefox Hello είναι μια νέα λύση επικοινωνίας μέσω βίντεο που λειτουργεί απευθείας μέσα στον browser, δίχως να χρειάζεται κάποιο plugin, ούτε κάποιο πρόσθετο πρόγραμμα. Το καλύτερο, όμως, είναι πως πέρα από αυτά, δεν χρειάζεται και κάποιος λογαριασμός για την χρήση του.

Με άλλα λόγια, απλά… υπάρχει, και αν θέλεις το χρησιμοποιείς. Ούτε εγγραφές, ούτε ρυθμίσεις, ούτε παιδέματα, ούτε τίποτα.

Firefox_Hello_002

Κάτσε, όμως: αν δεν υπάρχουν λογαριασμοί, τότε πως μπορείς να βρεις αυτόν με τον οποίο θέλεις να επικοινωνήσεις;

Η λύση είναι απλή: το Firefox Hello σου παρέχει ένα link που μπορείς να μοιραστείς με αυτόν με τον οποίο θέλεις να επικοινωνήσεις, μέσω οποιασδήποτε άλλης οδού επικοινωνίας: στείλτο με e-mail, μέσα από κάποιο άλλο πρόγραμμα chat, μέσω SMS, με ταχυδρομικό περιστέρι. Δεν έχει σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως όταν κάνει κλικ σε αυτό, θα βρεθεί στο ίδιο εικονικό δωμάτιο με σένα, όπου θα μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας μέσω βίντεο. Ολίγον τι πιξελιασμένου και με κουσουράκια, μάλλον για την ώρα, μα βίντεο νανδελές που λένε και οι αμέρικαν-σπήκιν φίλοι μας.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.