Έτοιμη για παραγωγή η HTML5

Με τον τίτλο μας προφανώς αναφερόμαστε στον όρο “ready for production” που χαρακτηρίζει και επίσημα πια τις τεχνολογίες που “οδηγούν” το σύγχρονο Web.

HTML 5 logo

Σύμφωνα με το World Wide Web Consortium (W3C), επιτέλους, μετά από χρόνια ανάπτυξης, το σύνολο τεχνολογιών που συνδυάζονται κάτω από το γενικότερο όνομα HTML5 μπορεί, πια, να χαρακτηριστεί ως “έτοιμο για παραγωγή”.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως το W3C, ο οργανισμός που ορίζει τα standards βάσει των οποίων λειτουργεί το σύγχρονο Internet θεωρούσε μέχρι σήμερα πως οι τεχνολογίες που δομούν την HTML5 βρίσκονταν “σε κατάσταση beta” και είχαν… κουσουράκια που, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγούσαν και σε προβλήματα. “Μέχρι σήμερα”, αφού τώρα πια η HTML5 θεωρείται… “final”. Σαν να λέμε “version 1”, ένα πράγμα. Ό,τι ακολουθήσει θα είναι… “patch”.

Info

Αν και οι HTML 1, 2, 3 και 4 ουσιαστικά αποτελούσαν εξέλιξη μιας γλώσσας scripting με την οποία μπορεί κανείς να δομεί ιστοσελίδες, συνήθως το “HTML 5” δεν αναφέρεται μόνο σε μια περαιτέρω εξέλιξη αυτής, μα αποτελεί το γενικότερο όνομα υπό το οποίο στεγάζονται όλες οι σχετικές με αυτή τεχνολογίες με τις οποίες κατασκευάζονται τα σύγχρονα sites και οι web-apps, όπως οι JavaScript και PHP.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.