Η είδηση της ημέρας: ΔΕΝ χακαρίστηκε το Dropbox

Χθες διαδόθηκαν σαν την φωτιά στα ξερόκλαδα φήμες πως το Dropbox είχε πέσει θύμα hackers. Σήμερα, διαψεύστηκαν.

dropbox_icon.jpg

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η δημοφιλής υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων στο cloud, το Dropbox δεν έπεσε θύμα hackers. Τσου. Μάλλον όμως ήταν… δικαιολογημένο το ότι τρόμαξε ο κοσμάκης.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποια τζιμάνια ανέβασαν στο Pastebin μία λίστα με κάπου γύρω στους τετρακόσιους “λογαριασμούς του Dropbox” πακετάκι με διευθύνσεις e-mail, στην πλειοψηφία τους απο το Hotmail. Χρήστες του Reddit έσπευσαν να ελέγξουν την διαρροή, και επιβεβαίωσαν πως αρκετοί από αυτούς τους λογαριασμούς, αν όχι όλοι, όντως “ίσχυαν”. Άρα, όντως, είχε πέσει hacking, έτσι; Νοτσοφάστ, νεαρέ γκρασόπερ.

Όπως εξήξησε λίγες ώρες αργότερα το ίδιο το Dropbox, αυτά τα στοιχεία αφέθηκαν στα χέρια των αυτοπροβαλλόμενων ως χάκερς μέσα από άλλες υπηρεσίες, και όχι από το ίδιο, αν και όντως στο παρελθόν ίσχυαν. Όπως εξήγησε, και όπως είναι αναμενόμενο πια από υπηρεσίες του… βεληνεκούς του, το Dropbox έχει ενσωματώσει κάποια συστήματα ασφαλείας τα οποία παρακολουθούν όλες τις προσπάθειες πρόσβασης σε αυτό, και οταν αντιλαμβάνονται κάτι ύποπτο “χτυπάνε καμπανάκι”. Οπότε, δεν θα ήταν και τόσο εύκολο να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στα προσωπικά αρχεία των χρηστών του έχοντας απλά μια διεύθυνση e-mail και έναν κωδικό. Ή, τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζεται το ίδιο.

Όπως και να έχει, από ότι φαίνεται τελικά ούτε γάτα ούτε ζημιά, αν και πολλοί πέρασαν ένα αρχικό… εγκεφαλικό.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.