Δεκάδες εκατομμύρια τα θύματα hackers στην JPMorgan

Σε μια απο τις μεγαλύτερες ” κυβερνοεπιθέσεις” στην μέχρι σήμερα ιστορία, τα προσωπικά δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών βρέθηκαν στα χέρια hackers.

jpmorgan

Πριν λίγες ημέρες ο οικονομικός κολοσσός της Αμερικής, η τράπεζα JPMorgan, ανακοίνωσε πως είχε πέσει θύμα hackers και πως πιθανότατα κάποια στοιχεία πελατών της ειχαν βρεθεί στα χέρια τους. Τώρα, έδωσε περισσότερες πληροφορίες που δείχνουν πως η ζημιά είναι απίστευτα μεγαλύτερη από ότι είχε υπολογιστεί αρχικά.

Η έκταση της επίθεσης είχε υποτιμηθεί, και ενώ η JPMorgan θεωρούσε πως θα επηρέαζε το πολύ 1 εκατομμύριο λογαριασμούς, τελικά “μετράει” ως θύματα περισσότερα από 76 εκατομμύρια νοικοκυριά και 7 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις.

Ωου, ντίαρ Μπάαλ…

Προσέξτε πως δεν μιλάμε για άτομα, αλλά για… “πακέτα” ατόμων. “Νοικοκυριά“. “Μικρές επιχειρήσεις“. Ο αριθμός μπορεί και να πολλαπλασιάζεται με το τρία, το τέσσερα, ίσως και το… δέκα. Μάλλον όχι, αλλά… μπορεί.

Οι hackers είχαν καταφέρει να τρυπώσουν στους υπολογιστές της από τον Ιούνιο, ενώ έγιναν αντιληπτοί τον Ιούλιο. Είχαν, δηλαδή, αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να “τσιμπήσουν” έναν τεράστιο όγκο δεδομένων. Δεδομένων όπως τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τα τηλέφωνα και τα emails των πελατών της.

Σύμφωνα με την ίδια την JPMorgan, ναι, η ζημιά είναι σοβαρή, αλλά τουλάχιστον δεν φαίνεται, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, να κατάφεραν να κλέψουν και τους κωδικούς, τις πληροφορίες των λογαριασμών τους ή τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης τους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.