Ό,τι κοντινότερο σε ταινία της Marvel a-la… Bollywood!

Ο πατέρας των σημαντικότερων υπερηρώων της Marvel Comics, Stan Lee, ετοιμάζει την πρώτη του ταινία με υπερήρωες στο… Bollywood! Ναι, όπως λέμε “Ινδικό χάλι”.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως γνωρίζεις τον Stan Lee, ακόμη και αν δεν είσαι φανατικός του σύμπαντος των κόμικς της Marvel. Αρκεί να έχεις δει έστω μία από τις ταινίες με τους υπερήρωες της, αφού ο Mr. Stan lee… κάνει πάντα guest σε όλες!

Ody's thoughts

Αν δεν τον έχεις καταλάβει, είναι “εκείνος ο παππούλης με το παχύ μουστάκι που σχεδόν πάντα φοράει μεγάλα γυαλιά ηλίου και εμφανίζεται στην πλέον άσχετη σκηνή για να πει την πλέον άσχετη ατάκα”.

Και… δικαιωματικά συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού αν δεν υπήρχε αυτός και η απέραντη φαντασία του, ίσως η Marvel να μην ήταν σήμερα αυτή που είναι. Από το μυαλό και “το πενάκι” του γεννήθηκαν χαρακτήρες όπως ο Spider-Man, ο Iron Man, οι Fantastic Four και οι X-Men, των οποίων και ήταν συνδημιουργός, ενώ βρέθηκε για πάρα πολλά χρόνια στον ρόλο του προέδρου της Marvel Comics.

Ο Stan μας παρέχει ψυχαγωγία τόσα και τόσα χρόνια, κάτι που φυσικά είναι θετικό, αλλά έχει πατήσει πια και τα 91, κάτι που μάλλον είναι αρνητικό, και που επίσης προσωπικά θεωρώ την μοναδική δικαιολογία για την τελευταία του κίνηση: αυτήν που είπαμε και στον τίτλο, το ότι, όντως, πόσο περιέργο και αν φαίνεται, η επόμενη ταινία στην οποία θα έχει βάλει για τα καλά το χεράκι του, δεν θα είμαι μία παραγωγή του Χόλιγουντ αλλά του Μπόλυγουντ.
“Σαν εκείνα με τα γελοία χορευτικά που βλέπει η ξαδέλφη σου στην Ινδία”, που στην δραματική πλειοψηφία τους μοιάζουν με κακά ελληνικά μιούζικαλ τρίτης και βγάλε διαλογής και για τα οποία, όλως περιέργως, τρελαίνονται στο μάμα-Αμέρικα.

Εντάξει, μία ακόμη δικαιολογία για την όλη υπόθεση είναι πως η ταινία δεν θα παρουσιάζει τις περιπέτειες ενός από τους υπερήρωες που γνωρίζουμε οι περισσότεροι, μα του όχι-και-τόσο-διάσημου Chakra the Invincible που τυγχάνει Ινδός, ονόματι Raju Rai. Ο Raju είναι μια ιδιοφυία όσον αφορά σε οτιδήποτε τεχνολογικό, ζει στο Mumbai και, κάπως σαν τον Iron Man υπό το πρίσμα της… Ινδουιστικής προσέγγισης, κατασκευάζει και αυτός μια εξελιγμένη στολή που μπορεί να μετατρέπει την ενέργεια που κυλά μέσα από τα τσάκρα του σώματός του σε υπερδυνάμεις, με τις οποίες και υπερασπίζει την πόλη του.

Και, ναι, κατα 99% ανάμεσα στις όποιες μάχες θα υπάρχουν και εδώ γελοία χορευτικά.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.