Τέλος για την… χάρτινη εκδοχή των 4 Φανταστικών

Η Marvel ανακοίνωσε και επίσημα πως στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η comic εκδοχή των Τεσσάρων Φανταστικών θα μας αφήσει για απροσδιόριστο διάστημα.

fantastic_four_002

Αν και δεν ανέφερε το γιατί, οι περισσότεροι οπαδοί του κόσμου των υπερηρώων που παρακολουθούν και το “τι παίζει” όσον αφορά στις κινηματογραφικές μεταφορές τους, γνωρίζουν πολύ καλά τον λόγο.

Πριν η Marvel Comics καταφέρει να κυριεύσει το κινηματογραφικό σύμπαν, συνήθιζε να δίνει τα δικαιώματα για τους χαρακτήρες της σε τρίτους που αναλάμβαναν τη δημιουργία ταινιών με αυτούς. “Τρίτους” όπως, για παράδειγμα, η Fox και η Sony. Αυτός είναι και ο λόγος που, για παράδειγμα, στις ταινίες των Avengers ο Spiderman, ένας από τους σημαντικότερους χαρακτήρες στο σύμπαν της, είναι… άφαντος.

fantastic_four_004

Τώρα, η Fox ετοιμάζει μία νέα κινηματογραφική μεταφορά των τεσσάρων φανταστικών, ολοκληρωτικό reboot σε σχέση με τις προηγούμενες δύο ταινίες, και εδώ και καιρό έπαιζε η φήμη πως η Marvel θα προσπαθούσε να την χτυπήσει με τον μοναδικό τρόπο που μπορούσε: ακυρώνοντας τα comics με αυτούς, που παραμένουν ολοκληρωτικά δικά της, έτσι ώστε… να μην κάνει διαφήμιση στους ανταγωνιστές της. Και αυτό διότι μπορεί να “τα τσιμπάει” από αυτούς για να τους δίνει τα δικαιώματα των χαρακτήρων της, αλλά όπως αποδείχτηκε τελικά, περισσότερο την συμφέρει να δημιουργεί δικές της, εγγυημένα προσεγμένες κινηματογραφικές περιπέτειες όπως τα Iron Man και Avengers.

Έτσι, οι τέσσερις φανταστικοί βρέθηκαν… θύματα της κινηματογραφοθέασης (κατά το “τηλεθέασης”) και της προσπάθειας της Marvel να… κυριαρχήσει ολοκληρωτικά σε κάθε πτυχή της καθημερινής ψυχαγωγίας μας.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.