Λαβ στόρυ το νέο Terminator Genisys

Όπως είπε ο J.K. Simmons, που ερμηνεύει έναν χαρακτήρα στο επερχόμενο reboot της κλασσικής σειράς με τον μεταλλικό ρομποτικό δολοφόνο από το μέλλον, Terminator, η νέα ταινία, Terminator Genisys, θα είναι κατά βάση ένα love story. Στάσου, μην τρέχ’ς! ‘Μύγδαλα!

terminator-movies_00347887

Ναι, το ξέρω πως άρχικα με το που το διάβασες αυτό άρχισες να νιώθεις μια φλέβα να πάλλεται στο κούτελο σου, αλλά, κάτσε, σκέψου το λίγο: δεν είναι καθόλου μα καθόλου τρελό, και δεν σημαίνει πως η ταινία θα γίνει Twilight. Όχι, και όμως!

Τι ήταν το πρώτο Terminator; Αυτό που ξεκίνησε την μέχρι τώρα σειρά; Θυμάσαι το σενάριο του; Ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας. Επαναστάτης από το μέλλον, ονόματι Kyle Reese, επιστρέφει στο παρόν για να προστατέψει την Sarah Connor από έναν ρομποτικό φονιά που είχε σταλλεί στην ίδια χρονική περίοδο λίγο πριν από αυτόν. Και αυτό διότι η Sarah Connor θα, το προσέχουμε αυτό γιατί είναι σημαντικό, θα γεννήσει στο μέλλον τον άνθρωπο που θα γίνει ο ηγέτης της επανάστασης κατά ακριβώς αυτόν τον robots. Τον John Connor.

Μόνο που, κατά την διάρκεια της αποστολής του, ο Kyle Reese καταλήγει να ερωτεύεται την Sarah, και μετά από μια… στιγμή πάθους ανάμεσα τους, η κοπελιά μένει έγγυος. Το παιδί της, το παιδί του Kyle Reese που ήρθε από το μέλλον για να διαφυλάξει πως η ίδια θα ζήσει και, άρα, θα γεννηθεί ο John Connor ώστε να μπορεί να πολεμήσει τις μηχανές στο μέλλον αποτελώντας την τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας, είναι ο John Connor. Πρόκειται για ένα πανέξυπνο χρονικό loop, μια ιστορία ταξιδιού στο χρόνο καταδικασμένη να επαναλαμβάνει στον αιώνα τον άπαντα τον εαυτό της: αν ο Kyle Reese δεν επέστρεφε στο παρόν, δεν θα είχε γνωρίσει την Sarah και, άρα, δεν θα γενιόταν ποτέ ο John Connor.

The Terminator

Επιπλέον, όμως, επειδή αυτό είναι το δεύτερο πανέξυπνο “κλου” της ταινίας, η Skynet, η Τεχνητή Ευφυΐα που ελέγχει τα ρομπότ που εξοντώνουν την ανθρωπότητα στο μέλλον, δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί, αφού όπως αποκαλύπτεται στο sequel, η τεχνολογία στην οποία βασίστηκε ήταν αυτή του… ίδιου του Terminator, που απεστάλλει στο παρελθόν από την ίδια. Η ίδια η Skynet γεννήθηκε από το robot που η ίδια έστειλε στο παρελθόν από το μέλλον. Αν δεν το έστελνε, δεν θα γεννιόταν, και άρα δεν θα υπήρχε ποτέ απειλή – και λόγος να επιστρέψει ο Kyle Reese στο παρόν, και αφορμή για να γεννηθεί ο John Connor.

Τι είναι όοοολο το παραπάνω, αν το δεις εξ’ αποστάσεως και σφαιρικά; Όχι, δεν είναι μια περιπέτεια – θρίλερ “με ένα κακό robot από το μέλλον”, άσχετα αν αυτό “σου μένει” στο τέλος. Όχι, είναι, για δες, ένα… love story με αφορμή αλλά και background ένα παράδοξο χρονικό loop. Αυτό ακριβώς που υποστηρίζει πως θα είναι και η νέα ταινία – που, ως reboot της μέχρι τώρα σειράς, δικαιολογείται να επιστρέψει στις πρώτες-πρώτες ρίζες της.

Whiplash-2667.cr2

Ο ίδιος ο J.K. Simmons είπε για το Terminator Genisys:

Quote:

Είναι μία γιγάντια ταινία και για αυτό ήταν τέτοια η έκπληξη οταν με κάλεσαν και μου ζήτησαν να το κάνω. Σκέφτηκα λοιπόν, προφανώς είναι μία γιγάντια ταινία και σε αυτό το επίπεδό, είναι κατί που οι περισσότεροι ηθοποιοί θα ήθελαν να αποτελέσουν κόμματι του, αλλά θα είναι μόνο το τυπικό μπλα-μπλα-μπλα και μετά cut σε πλάνα εκρήξεων; Θεώρησα όμως πως το σενάριο είναι πραγματικά πολυ πιο έξυπνό και διασκεδαστικό και αστείο και ολοκληρωμένο και “ζεστό”. Είναι μια ιστορία αγάπης. Είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον σενάριο. Και έχουν σπουδαίους ηθοποιούς. Το ολοκλήρωσα τον Αύγουστο, οπότε αυτή είναι άλλη μια ταινία που κατέληξε να είναι πραγματικά ικανοποιητική σε κάθε επίπεδο. Έχω ένα πολύ μικρό κομμάτι σε αύτη αλλά η συμμετοχή μου σε αυτή ήταν μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.