Αποκαλύφθηκε το σενάριο του νέου Terminator Genisys. Κλάψτε.

Ω, μεγάλε Μπάαλ, ΠΟΙΟΣ είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει αυτή την αλλαγή στο σενάριο της κλασσικής και πολυαγαπημένης ταινίας του Γκοβερνέητορ; Ποιος;

Terminator_Genisys_002

Πίστευες πως τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο από το Terminator: Salvation και πως αφού επέστρεψε και επίσημα ο Σβαρτσεντέκερ στο φραντσάιζ την επόμενη ταινία δεν θα μπορούσε να είναι μαύρο χάλι; Καλά, τραγούδα! Είσαι έτοιμος να βάλεις τα κλάματα (ή τα γέλια, ανάλογα με την ψυχολογική σου κατάσταση) μαθαίνοντας την σημαντική αλλαγή που κάνει στο μέχρι τώρα στόρι η νέα ταινία; Είσαι σίγουρα έτοιμος; Σίγουρα – σίγουρα; Πάμε…

Η Sarah Connor ΔΕΝ είναι ούτε αθώα και άβγαλτη κοπέλα που γνωρίσαμε στην πρώτη ταινία, ούτε η σκληροτράχηλη μαχήτρια που είδαμε στην δεύτερη (ΟΚ, το έχουμε). Είναι μια αυτό-εξόριστη (καλά ως εδώ), που ποτέ “δεν τα βρήκε” με την κενωνία, “δεν τα πάει καλά” με τους ανθρώπους και ζει με τον παππού της από όταν (όταν;) ένας Terminator (εδώ είμαστε) σκότωσε τους γονείς της (τι;!), όταν αυτή ήταν 9 ετών. Το χάσαμε, Παναή!

Terminator_Genisys_003

Αν νομίζεις πως το παραπάνω είναι μια σημαντική αλλαγή σε όσα ήξερες μέχρι σήμερα μα, πάει’ στον’ Μπάαλ, μπορούν και να “το σώσουν”, στάσου, ‘μύγδαλα, έχει κι’ άλλο. Αρκουδίσου, που λένε και οι αμερικάνοι (“bear yourself”, ή κάπως έτσι):

Από όταν έμεινε ορφανή στους πέντρε δρόμους, η μελλοντική μητέρα του σωτήρα της ανθρωπότητας ζει, όπως είπαμε, με τον παππού της. Ή, τουλάχιστον, έτσι αποκαλεί η ίδια τον… γερασμένο T800 που την προστατεύει και που θα παίζει ο Σβαρτσεντέκερ.

Ναι. Στο είπαμε. Μπου-χου. Για να σε αποτελειώσουμε, έχει και… κερασάκι στην τούρτα.

terminator-movies_00347887

Ως αποτέλεσμα, η “νεα” Sarah Connor τυγχάνει να έχει και άριστη εκπαίδευση σε κάθε είδος μάχης και τη χρήση κάθε είδους όπλων.

Αυτό μπορεί να μην σου φαίνεται και τόσο σημαντικό σαν αλλαγή, αλλά σκέψου πως μόνο μέσα από αυτή την πρόταση χάνεται όλη η λογική του “μια απλή, καθημερινή γυναίκα μετατρέπεται αναπόφευκτα στην μητέρα της επανάστασης των ανθρώπων κατά των μηχανών και, άθελα της, σε άτυπο ήρωα”, περιστρέφοντας 180 μοίρες την προσέγγιση σε “μια γυναίκα που έχει όλα τα προσόντα να σαπακιάζει όποια κακή μηχανή συναντήσει στον διάβα της και, άρα, είναι ιδανική για να ηγηθεί της επανάστασης”.

Κάτι σαν Ράμπο με στήθος, δηλαδή.

Και τώρα, σε αφήνουμε να θρηνήσεις με την ησυχία σου.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.