Διαστημική καταστροφή το πρόγραμμα Mars One

Το Mars One αισιοδοξεί πως θα στείλει στον πλανήτη Άρη ομάδες ανθρώπων που θα ζήσουν εκεί την υπόλοιπη ζωή τους. Τα “μυαλά” του Πανεπιστημίου MIT θεωρούν πως το project δεν έχει και τόσες ελπίδες. Ταπετάνουν!

Για να μην τα πολυλογούμε, εκτεταμένη μελέτη που έκαναν μαθητές του MIT αναφέρει ουσιαστικά πως το πιο αισιόδοξο σημερινό project “μετακόμισης” της ανθρωπότητας, ή έστω… ενός κομματιού της, στον πλανήτη Άρη, είναι ακριβώς αυτό: αισιόδοξο.

Σύμφωνα με την μελέτη τους, υπάρχουν άπειρα σημεία στα οποία κάτι μπορεί να πάει στραβά, βάζοντας άδοξο τέλος στην μεγάλη περιπέτεια των διαστημο-μεταναστών. Το Mars One, για παράδειγμα, υπολογίζει πως οι εκεί “άποικοι” θα μπορούν να τρέφονται παράγοντας οι ίδιοι την τροφή τους, χρησιμοποιώντας όμως τεχνολογίες που ποτέ δεν έχουν δοκιμαστεί έξω από τα όρια της γης. Ομοίως, το σύστημα ανακύκλωσης των ούρων τους σε πόσιμο νερό είχε ήδη αποτύχει τουλάχιστον μία φορά στον ISS, οπότε…

Οπότε, όπως ούτως ή άλλως υποψιαζόμασταν την περισσότερη, την πρώτη που θα δοκιμάσουν να… μετακομίσουν στον κόκκινο πλανήτη μάλλον δεν θα είναι τόσο μετανάστες όσο… πειραματόζωα. Και, το πιθανότερο, με αρκετά μικρή διάρκεια ζωής.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.