Ο… Γκάντι του Grand Theft Auto V!

Λέγεται Jeremy Mattheis και είναι ο… ειρηνιστής παίκτης του GTA V, ενός βίαιου από τη φύση του τίτλου, στον οποίο αρνείται να… πειράξει μύγα.

Ody's thoughts

Ο ίδιος αναρωτιέται περιστασιακά γιατί τον κοροϊδεύουν ή του φέρονται άσχημα άλλοι παίκτες στο multi player κομμάτι του τίτλου, ενώ θεωρεί το “project” του εν μέρει “τέχνη” και εν μέρει “κάτι βαθύτερο”. Θέλει λέει να αποδείξει, σε όσους κατηγορούν συχνά τους gamers πως “τα παιχνίδια με τα οποία ασχολούνται είναι βίαια”, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, και πως ακόμη και σε ένα τίτλο σαν το GTA V μπορείς να συνυπάρξεις αρμονικά με τους γύρω σου δίχως να χρειάζεται να καταφύγεις στην παραμικρή αψιμαχία.

Ody's thoughts

Κατά τα άλλα, από τη μια αναφέρει το πώς στο ίδιο το tutorial του παιχνιδιού καλείσαι να πάρεις ένα πακέτο από έναν έμπορο ναρκωτικών, κάτι που θα ήταν εύκολο αν του τίναζες τα μυαλά στον αέρα και σχεδόν αδύνατο να αποφύγεις την βία, από την άλλη ισχυρίζεται πως “δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσεις βία στο παιχνίδι”. Ναι, δεν είναι. Είναι μόνο “σχεδόν αδύνατον”. Μήπως μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια πως πρόκειται είτε για άτομο με πρόβλημα στον εγκέφαλο, είτε για έναν… ψωνισμένο που θέλει να κάνει εντύπωση με το τίποτα, θεωρώντας πως “Κάνει Τέχνη”. Πιθανότατα, και τα δύο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.