Το Dark Souls πάει Steam

Ο αγαπημένος τίτλος της Bandai Namco εγκαταλείπει το Games for Windows Live και μεταβαίνει στο Steam.

Dark_Souls.jpg.jpg

Η Microsoft ακόμη δεν φαίνεται να έχει αποφασίσει τι διάολο θα κάνει με την υπηρεσία της Games for Windows Live, την μία στιγμή λέγοντας πως διακόπτει την υποστήριξη για αυτή, την άλλη πως τα παιχνίδια που βασίζονται σε αυτήν θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Τελικά, “τι παίζει”;

Προσωπικά, δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω, αλλά αυτό που ξέρω είναι πως τα περισσότερα παιχνίδια που είχαν multiplayer κομμάτι βασισμένο σε αυτή την υπηρεσία φαίνονται να υπολειτουργούν εδώ και αρκετό καιρό. Η γενικότερη αίσθηση είναι πως αν και δεν φαίνεται να το… έχει χωνέψει ώστε να το παραδεχτεί ευθέως η ίδια η Microsoft, το Games for Windows Live είναι πια νεκρό, ψόφιο, αντίο-και-bye-bye, και… ο μόνος λόγος που δεν το έχουμε ακόμη χωνέψει για τα καλά και εμείς είναι πως οι περισσότεροι τίτλοι που βασίζονται σε αυτό είτε δεν είναι πια αρκετά δημοφιλείς, είτε είναι εδώ και πολύ καιρό… εντελώς ξεχασμένοι.

Αφού το Dark Souls δεν εντάσσεται σε μία από αυτές τις δύο κατηγορίες, και είναι από τους τίτλους που οι δημιουργοί του θεώρησαν πως αξίζει να κρατηθεί ζωντανό το multiplayer κομμάτι του, το μετέφεραν στο Steam.

Έτσι, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον – μέσα στον επόμενο μήνα – όποιος έχει ήδη τον τίτλο με υποστήριξη Games for Windows Live θα μπορεί να “μεταβεί” στο Steam, ενεργοποιώντας και εκεί την κόπια του δίχως κάποιο πρόσθετο κόστος, ενώ θα είναι δυνατή ακόμη και η μεταφορά του χαρακτήρα, της προόδου, των Achievements και των saves του.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.