Έφυγε από τα “κόκκινα” η Nintendo

Κερδοφόρα για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια
Νομίζω ότι οι δύο εταιρείες που έχουν υποστεί την περισσότερη… λεκτική βία (!) στο unregistered.gr είναι η Apple και η Nintendo, για εντελώς διαφορετικούς λόγους βέβαια. Οι προσωπικές μας απόψεις δεν έχουν να κάνουν τόσο με τα οικονομικά τους μεγέθη και την εμπορική τους επιτυχία, όσο τη γενικότερη φιλοσοφία τους και την αντιμετώπιση του καταναλωτή.

Εν πάση περιπτώσει, στο θέμα της Nintendo, το γεγονός που καταγράφεται αυτή τη στιγμή είναι ότι, για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια, η εταιρεία καταγράφει θετικό πρόσημο και συγκεκριμένα κέρδη που ανέρχονται στα $86,1 δις για τους μήνες Ιούλιο-Σεπτέμβριο, διαγράφοντας ευοίωνες προοπτικές για παραμονή στα κέρδη καθόλη τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο, για να καταλάβουμε το μέγεθος της δεινής οικονομικής θέσης της εταιρείας, οι ζημιές ανέρχονταν στα διπλάσια – περί τα $160 δις!

Η ανατροπή του δυσμενούς σκηνικού οφείλεται, όπως φαίνεται, στη θετική ανταπόκριση που είχαν οι νέες κυκλοφορίες τίτλων, τόσο για το Wii U, όσο και για το 3DS. Και μπορεί να σύρουμε τα εξ’ αμάξης για την τεχνολογία του Wii U, για την έλλειψη “ενήλικων τίτλων”, καθώς και τη στάση της εταιρείας όσον αφορά το multiplayer, αλλά οι αριθμοί δε λένε ψέμματα.

Ακόμη κι αν δε συμπαθεί ιδιαίτερα κανείς τη Nintendo, οφείλει να εύχεται την επιτυχία της, αν πραγματικά θέλει μια εύρρωστη και ανταγωνιστική βιομηχανία videogames. Ακόμη κι όταν ο άξονας έχει μετατοπιστεί στην τεχνική αρτιότητα και την ψηφιακή διανομή, δεν είναι κακό (κατά τη γνώμη μου) να επιβιώνουν, και να επιτυγχάνουν εταιρείες που δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στι gameplay και το φυσικό μέσο διακίνησης των games.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.